Selecteer een pagina

Het kan een overweldigend proces zijn om de juiste advocaat te vinden voor jouw zaak. Misschien weet je niet waar je moet begonnen en weet niet waar je allemaal op moet letten bij het zoeken van een geschikte advocaat. Daarom geven wij je tips hoe je de juiste advocaat vindt. Want veel mensen kom vroeg of laat in de situatie dat de hulp van een advocaat zeer gewenst is. En daarbij is een goede voorbereiding het halve werk.

Het vinden van een advocaat

Heb je een advocaat nodig die je kan helpen met juridische problemen waar je tegenaan loopt? Dan vraag je jezelf misschien af hoe je de juiste advocaat kiest die voldoet aan je juridische wensen. Echter moet je het kiezen van een advocaat bijna hetzelfde aanpakken als wanneer je op zoek bent naar andere diensten. Het is dan ook vaak eenvoudiger dan je denkt.

Zo kies je de juiste advocaat

De eerste stap die je neemt is het doen van gedegen onderzoek. Schrijf bijvoorbeeld een aantal namen op van advocaten waar je al bekend mee bent. Snijders Advocaten is bijvoorbeeld een naam die je zou kunnen opschrijven. Maar neem ook zeker namen mee in je lijst die anderen je hebben verwezen. Vraag dus je vrienden, familie en andere mensen uit je netwerk of ze ervaring hebben met een advocaat. Je kunt eventueel een organisatie zoals de NovA raadplegen voor doorverwijzingen van advocaten bij jou in de buurt. Daarnaast is het raadzaam om je online voldoende in te lezen bij informatieve websites over advocatuur.

Zo kies je de juiste advocaat

Zo weet je of je advocaat goed is

Heb je een lijst samengesteld van kandidaten? Dan kun je gaan kijken welke het beste bij je past. je kunt vaak gebruik maken van een vrijblijvend gesprek, om zo alvast te kijken of je een goede match met elkaar bent. Zorg dat je een goede voorbereiding treft alvorens je het gesprek aangaat. Verzin dan ook vragen over het vakgebied waarin ze gespecialiseerd zijn. Zo wil je weten of de advocaat veel ervaring heeft met het vakgebied waar jij mee te maken hebt. Daarnaast zijn de kosten natuurlijk belangrijk. Advocaten kunnen duur zijn waardoor je hier goed van op de hoogte wilt zijn. Een advocaat moet je gelijk een inschatting kunnen geven van de kosten. Ga dus nooit een overeenkomst aan met een advocaat die hier niet duidelijk in is.

Zorg er daarnaast voor dat je weet wie jouw case gaat behandelen. Is het enkel de advocaat waar je een gesprek mee hebt. Of zijn er meerdere advocaten die zich erover buigen. Je wilt weten met wie je te een samenwerking aangaat. En ten slotte is de wijze van communicatie zeer belangrijk. Vraag dus hoe de advocaat met cliënten omgaat. Hoe je contact op kunt nemen bij vragen en of lang het doorgaans duurt voordat je antwoord krijgt. Vlotte communicatie is belangrijk wanneer je een advocaat inschakelt.

Zorg er daarnaast voor dat je erachter komt of de advocaat op ook op persoonlijk gebied goed bij je past. Voel je jezelf op je gemak bij de advocaat? Kunnen jullie het goed met elkaar vinden en vertrouw je de advocaat? Dat zijn voorbeelden van vragen die ook erg belangrijk zijn. We hopen je met dit artikel voldoende te hebben geïnformeerd over het vinden van een geschikte advocatuur. En nogmaals, onthoud altijd goed: een goede voorbereiding is het halve werk.