Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Arbeidsrecht werkgever

Bent u van plan om een werknemer te ontslaan? Als u een werknemer wilt ontslaan komt er veel bij kijken, zoals ingewikkelde procedures en ontslagredenen. Wij van advocatenkantoorzoeken.nl kunnen u helpen met het zoeken naar bewijsmaterialen die u kunnen helpen met het ontslaan van personeel.  Hieronder staan een paar voorbeelden die u in staat stellen om de arbeidsovereenkomst met uw werknemer te beëindigen.

ontslaan arbeidsrecht werkgever

Werknemer ontslaan

Sinds juli 2015 is de procedure betreffende ontslaan van werknemers veranderd. De overheid wilde de ontslagprocedure sneller, eenvoudiger, eerlijker en goedkoper maken.

Sinds 1 juli 2015 zijn er twee eenvoudige routes om mensen te ontslaan. Welke van de twee routes u kiest ligt aan de reden van de ontbinding van de arbeidsovereenkomst met de werknemer. Indien u uw werknemer wilt ontslaan wegens bedrijfseconomische reden of door langdurige arbeidsongeschiktheid gaat u naar het UWV. Indien u uw werknemer wil ontslaan om een andere reden moet u dit doen via de kantonrechter.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Indien uw werknemer schriftelijk instemt met het ontslag zijn deze ontslagprocedures niet nodig. U moet wel onthouden dat de werknemer twee weken bedenktijd heeft. Indien de werknemer zich bedenkt binnen de wettelijke termijn, is deze niet verplicht hier een reden voor op te geven. Indien de werknemer zich bedenkt, moet u alsnog naar het UWV of de kantonrechter om ontslag aan te vragen.

Transitievergoeding

Iedere werknemer die 24 maanden of langer in dienst is geweest heeft recht op een transitievergoeding, indien het contract niet verlengd wordt of ontbonden wordt door de werkgever.

De transitievergoeding wordt als volgt berekend:

  • Voor de eerste tien arbeidsjaren wordt een derde maandsalaris per gewerkt jaar gerekend;
  • Na deze 10 jaar wordt er een half maandsalaris per jaar berekend;
  • Tot 2020 geldt: elk gewerkt jaar na de 50ste verjaardag van de werknemer geldt een geheel maandsalaris, mits de werknemer langer dan 10 jaar werkzaam is bij dezelfde werkgever en als je werkgever meer dan 25 werknemers in dienst heeft.

De transitievergoeding kan hoger uitkomen indien de kantonrechter dit bepaalt. Dit is meestal alleen als u nalatig was of ernstig verwijtbaar heeft gehandeld.

transitievergoeding werkgever