Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een financiële bijdrage voor de kosten van uw zorgverzekering, die u kunt krijgen van de overheid. Personen met een midden of laag inkomen en studenten krijgen meestal zorgtoeslag. Door deze financiële bijdrage wordt een zorgverzekering toegankelijk en betaalbaar. Wat de hoogte is van de zorgtoeslag, is afhankelijk van iemands leefsituatie en het inkomen. De zorgtoeslag wordt betaald door de belastingdienst.

zorgtoeslag

Voorwaarden zorgtoeslag

Om zorgtoeslag te ontvangen zijn er verschillende voorwaarden waaraan u moet voldoen, namelijk:

  • U moet een zorgverzekering in Nederland hebben.
  • U moet 18 jaar of ouder zijn. Als u 18 wordt krijgt u de zorgtoeslag de eerste dag van de volgende maand.
  • Sinds 2016 is er een nieuwe regel dat uw inkomen niet hoger mag zijn dan € 27.012. Dit is voor alleenstaanden. Voor samenwonende is er een maximuminkomen van € 33.764.
  • U moet een verblijfsvergunning hebben of de Nederlandse nationaliteit. Dit geldt ook voor uw toeslagpartner.
  • Uw vermogen is niet meer dan € 106.941 voor alleenstaanden, voor gezamenlijke (partners) mag dit niet meer zijn dan € 131.378. Hierbij moet u rekening houden dat de inkomstenbelasting meetelt voor uw zorgtoeslag. (spaargeld of beleggingen). Uw eigen woning valt hier niet onder.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend! 

Plaats opdracht

Zorgtoeslag aanvragen

Als u zorgtoeslag wilt aanvragen kunt u dit online berekenen of aanvragen via toeslagen.nl. Indien u hulp nodig heeft kun u terecht bij een toeslagenservicepunt of een belastingkantoor.

Zorgtoeslag uitbetaling

Zorgtoeslag uitbetaling vindt maandelijks plaats. Dit vindt meestal plaats rond de 20ste van de maand. Indien de 20ste van de maand valt in het weekend of op een feestdag, dan ontvangt u uw toeslag de eerstvolgende werkdag.

zorgtoeslag uitbetalen