Wat is alimentatie?

Na een echtscheiding bent u verplicht om voor elkaar en uw kinderen te zorgen. Dit wordt ook wel “alimentatie” genoemd. Alimentatie betekent dat u verplicht bent mee te betalen aan de kosten van uw partner en uw kinderen. In de meeste gevallen wordt alimentatie betaald middels een geldbedrag. Het is ook mogelijk om alimentatie te betalen in natura, zoals bijvoorbeeld de energierekeningen of de huur.

alimentatie

Alimentatieverplichting

Een alimentatieverplichting is verplicht voor:

  • Ex-partners;
  • Getrouwde en geregistreerde partners;
  • Partners met kinderen.

Over de onderhoudsverplichting mag men zelf afspraken maken in de huwelijkse voorwaarden of de partnerschap voorwaarden. Als u de afspraken wilt wijzigen dient u naar de rechter te gaan.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Partneralimentatie

Bij partneralimentatie gaat het over de alimentatie tussen partners. U heeft recht op een partneralimentatie als u na de echtscheiding niet genoeg inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te voorzien. Hierbij wordt gekeken naar uw levensonderhoud tijdens uw huwelijk.

Kinderalimentatie

Er wordt kinderalimentatie betaald aan de persoon waar het kind leeft. Dit wordt gedaan tot het kind meerderjarig is (18 jaar). Kinderen van 18 t/m 20 jaar hebben recht op een voorgezette onderhoudsplicht. Dit betekent dat de ouders het levensonderhoud van het kind moeten betalen en de studie. Kinderen van 18 jaar en ouder krijgen het geld zelf op de rekening. Over het voorgezette onderhoudsplicht worden afspraken gemaakt tussen het kind en de betalende ouder. Bij uitzonderingen (bijvoorbeeld een kind met een handicap) kan er een alimentatieplicht zijn ook na het 21ste levensjaar.

kinderalimenatie-man-betaald-vrouw

Alimentatie advocaat.

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in Alimentatie? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Alimentatie advocaat

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer