Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Ontslag bij ziekte

Kreeg u ontslag bij ziekte? De eerste 2 jaar als u ziek bent of arbeidsongeschikt mag de werkgever u niet ontslaan. Op deze regel bij ontslag bij ziekte zijn een aantal uitzonderingen. Als u langer arbeidsongeschikt of ziek bent dan 2 jaar kan de werkgever een ontslag bij ziekte aanvragen.

ontslag ziekte

Wel ontslag bij ziekte of arbeidsongeschikt tijdens de eerste 2 jaar.

Ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid is wel toegestaan in de eerste 2 jaar bij de 3 volgende gevallen:

1. Onvoldoende medewerking aan uw re-integratie tijdens ontslag bij ziekte

Tijdens uw ontslag bij ziekte moet u meewerken aan een re-integratie. Indien de UWV vindt dat u niet goed meewerkt met deze integratie, kan de werkgever u ontslaan tijdens uw ziekte. Hierbij kunt u denken aan het niet aannemen van ander werk dat u kunt doen tijdens uw ziekte.

2. Ontslag bij ziekte na aanvraag ontslag bij UWV

Als uw werkgever al een ontslag heeft aangevraagd bij de UWV of bij de kantonrechter een verzoek heeft aangevraagd voor het stoppen van uw arbeidsovereenkomst, dan kan de werkgever u wel ontslaan. Uw ontslag bij ziekte is niet door uw ziekte, maar door een andere reden. Een ontslag tijdens ziekte is toegestaan, maar niet wegens ziekte.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

3. Vaker ziek geweest

Als u regelmatig ziek thuis zit en dit heeft ernstige gevolgen voor de het bedrijf, dan mag de werkgever een ontslag bij ziekte geven. Een voorbeeld hiervan is dat de productie van het bedrijf onder druk komt staan door uw ziekte. Bij ontslag bij  ziekte bij regelmatig ziek zijn, zijn de volgende punten erg van belang:

  • Uw ziekte moet?? gevolgen hebben voor de arbeidsomstandigheden van uw werkgever.
  • Er wordt verwacht dat u binnen 26 weken niet kunt werken en u kunt geen aangepast werk doen.
  • U bent regelmatig ziek, maar niet langdurig. 

Bovenstaande voorwaarden worden beoordeeld door de kantonrechter. De werkgever moet in het bezit zijn van een deskundigenverklaring van het UWV.