Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is recht van overpad?

Het recht van overpad gaat over het gebruik maken van de grond van iemand anders. Indien u recht van overpad heeft mag u gebruik maken van de grond van de buren door bijvoorbeeld hier overheen te lopen of te fietsen om zo bij uw huis of een andere eigendommen te kunnen komen.

recht van overpad

Recht van overpad breedte

Hoe breed moet het overpad zijn? Bij een recht van overpad zijn meestal meerdere personen die het recht hebben om hiervan gebruik te maken. Indien u wijzigingen wilt aanbrengen moet u in overleg gaan met de andere partij. Meestal staat in de akte beschreven wat uw recht is en is deze ingeschreven in het kadaster. Alle personen dienen zich te houden aan hetgeen hierin is opgenomen. Indien de breedte van het overpad niet is opgenomen in de akte en in het kadaster, dan moet u er rekening mee houden dat de breedte groot genoeg is voor normaal gebruik.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Recht van overpad opheffen

Het opheffen van het recht van overpad kan nooit eenzijdig worden gedaan. Alle partijen die recht hebben om over het overpad te lopen moeten het eens zijn met het opheffen. Ook als er geen noodzaak meer is en één van de partijen het niet eens met het opheffen, zult u naar de rechter moeten gaan. De rechter kan dan bepalen of het recht van overpad opgeheven wordt.