Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat zijn algemene voorwaarden?

In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van partijen. Door deze voorwaarden bespaart u vaak veel tijd. Door deze voorwaarden weet de klant waar hij aan toe is. Door deze genoemde “De kleine lettertjes” lopen beide partijen minder risico.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden opstellen

Het is belangrijk dat een bedrijf de algemene voorwaarden goed heeft opgesteld. Hierdoor loopt de ondernemer minder risico. Het is verstandig om de voorwaarden jaarlijks te laten controleren of alles nog up-to-date is. 

Betalingstermijn: In de wet staat dat de betalingstermijn 30 dagen is. Indien u wilt dat de betalingstermijn korter is moet u dit vermelden in de algemene voorwaarden of in uw contract. Ook kunt u de betalingstermijn verlengen.

Aansprakelijkheid: een ondernemer kan aansprakelijk worden gesteld voor alle schade. Het is niet toegestaan om heel uw aansprakelijkheid uit te sluiten, maar u kunt deze wel beperken door delen van de aansprakelijk uit te sluiten in de algemene voorwaarden.

Garantie: Als u verkoopt aan ondernemers, zijn de garanties flexibel. Als u verkoopt aan consumenten, moet u zich houden aan de wettelijke bepaling.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Algemene voorwaarden webshop

Ook in het geval van een webshop is het verstandig om algemene voorwaarden te hebben. In de voorwaarden voor webshops staat informatie over de contractduur, leveringsvoorwaarden, garanties, bedenktermijn en betalingstermijn. De algemene voorwaarden voor webshops wijken voornamelijk af bij de bedenktermijn van het retourrecht van de algemene voorwaarden. De Nederlandse thuiswinkelorganisatie heeft modelvoorwaarden gemaakt voor zijn leden. Deze kunt u vinden bij “Modelvoorwaarden”

Algemene voorwaarden webshop