Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is bestuursrecht

Bestuursrecht gaat over besluiten die te maken hebben met de overheid.  Voorbeelden van bestuursrecht zijn uitkeringen, vergunningen, dwangbevel, planschade etc. Indien u het niet eens bent met een besluit van de overheid, bezwaar gemaakt heeft en dat is afgewezen, kunt u een beroep doen bij de bestuursrechter.

bestuursrecht

Algemene wet bestuursrecht

Algemene wet bestuursrecht gaat over de algemene regels waaraan de overheidsinstelling (Commissariaat)  zich moet houden.

Algemene wet bestuursrecht (afgekort AWB) staan de regels vermeld waaraan het commissariaat moet voldoen bij het uitvoeren van procedures en er staat vermeld welke termijnen hierbij horen.  Deze zijn te vinden bij wetten.overheid.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Bestuursrechter

Een bestuursrechter komt in Nederland pas in beeld als er een besluit is genomen door de overheid. Indien u bezwaar wil maken over een besluit van de overheid kunt u terecht bij een bestuursrechter.  Een voorbeeld hiervan is dat u een vergunning wordt afgewezen, en u heeft bezwaar gemaakt en wordt vervolgens afgewezen, kunt u in bezwaar gaan bij de bestuursrechter.

bestuursrechter

Hoger beroep bestuursrecht

Hoger beroep bestuursrecht is in aantal gevallen na een beroep bij de bestuursrechter mogelijk via een andere rechterlijke instantie.  Deze rechterlijke instantie gaat opnieuw kijken naar de feiten en zal hierop opnieuw een uitspraak doen.  Indien er in voorgaande gevallen onjuistheden of gebreken waren, kunt u in hoger beroep.

WOZ-waarde bestuursrecht

De WOZ-waarde wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld. De WOZ-waarde is sinds 1 oktober2016 openbaar gemaakt en is te vinden bij het WOZ-waardeloket. De WOZ-waarde bepaalt van een aantal gemeentelijke gemeenten of gemeentelijke instanties! Een van beiden) en belastingen de hoogte die u moet betalen. Hierbij kunt u denken aan waterschapslasten, belastingaangifte of WOZ-aanslag.

WOZ waarde bestuursrecht

Bestuursrecht: Uitkeringen en toeslagen

Nederlandse overheid geeft verschillende uitkeringen en toeslagen waar u als burger gebruik van kunt maken.  Deze uitkeringen en toeslagen vormen een garantie dat u een bestaansminimum heeft. Aantal uitkeringen zijn alleen van toepassing als u hiervoor in aanmerking komt.  Door het grote aantal uitkeringen is het voor de meesten lastig om te achterhalen waar u recht op heeft. Hiervoor kunt u gebruik maken van advocaten die aangesloten zijn bij advocatenkantoorzoeken.nl. Een aantal uitkeringen zoals WW uitkering, bijstandsuitkering, Wajong uitkering worden uitgelegd op deze website. Ook kunt u vinden hoe u een uitkering moet aanvragen.