Wat is een echtscheidingsconvenant?

Bij een echtscheiding worden er afspraken gemaakt. Als beide partijen het eens zijn met de afspraken worden deze opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Als het echtscheidingsconvenant is gemaakt en beide partijen zijn het eens, kan het scheiden vrij snel en gemakkelijk worden afgerond. Een convenant is pas geldig als deze bekrachtigd wordt door een advocaat of notaris. In de echtscheiding staan vaak zaken omtrent alimentatie, de woning of pensioen. Als u minderjarige kinderen heeft wordt er ook een ouderschapsplan opgemaakt in het echtscheidingsconvenant.

Waarom zou ik een echtscheidingsconvenant maken?

In de meeste gevallen wordt een echtscheidingsconvenant opgemaakt door een advocaat. Als het convenant is goedgekeurd door de rechter worden deze afspraken rechtens afdwingbaar. Indien één van de partijen afspraken niet nakomt, bijvoorbeeld het betalen van alimentatie, kan deze worden afgedwongen door een deurwaarder of een incassobureau.

Het is belangrijk dat het echtscheidingsconvenant goed wordt opgemaakt. Het heeft immers invloed op de toekomst. Door een convenant op te maken kunt u veel problemen in de toekomst voorkomen.

echtscheidingsconvenant

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Verzoek van Echtscheidingsconvenant

Als beide partijen het eens zijn met het echtscheidingsconvenant, kunnen ze samen het verzoek indienen. Als beide partijen het eens zijn kan een procedure tot echtscheiding snel afgerond worden. Als beide partijen niet tot een convenant kunnen komen, is de kans groot dat er een vechtscheiding komt. In dit geval hebben beide partijen een advocaat nodig.

Echtscheidingsconvenant opvragen

Het kan voorkomen dat u het echtscheidingsconvenant bent kwijtgeraakt in de loop der tijd. Dan kunt u een tweede convenant opvragen. Deze kunt u opvragen bij de rechtbank waar de echtscheiding is afgehandeld. In de meeste gevallen kost dit tussen de 20 en 30 euro. Hier ziinde behandel-  en kopieerkosten bij inbegrepen. Indien u niet meer weet bij welke rechtbank dit is, kunt u dit navragen bij de gemeente waar jullie gehuwd waren.

echtscheidingsconvenant-opvragen

Echtscheidingsconvenant maken

Een echtscheidingsconvenant kunt u maken via een advocaat. Het is niet verplicht om deze op te stellen. Het is mogelijk dat u zelf de afspraken maakt in een document. Wel is het verstandig om dit te doen via een advocaat, zodat alle benodigde afspraken zijn vastgelegd zodat u in de toekomst hierdoor geen problemen krijgt.

Echtscheidingsconvenant advocaat

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingsconvenant? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Echtscheidingsconvenant advocaat

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer