Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Heeft u een burenruzie?

Burenruzie is in een land als Nederland onvermijdelijk. Een burenruzie begint meestal door een bepaalde overlast. Hierbij kunt u denken aan openheid over elkaars eigendom, achterstallig onderhoud, geluidsoverlast of zaken omtrent de erfgrens. Voor burenruzie moet u kijken naar het burenrecht.

In het burenrecht staan de plichten en rechten van buren. De beste en makkelijkste manier om een burenruzie op te lossen is door een oplossing samen met de buren te zoeken. Indien dit niet lukt, moet het via de rechter. Wij van advocatenkantoorzoeken.nl hebben gespecialiseerde advocaten die u kunnen helpen met uw burenruzie.

burenruzie

Geluidsoverlast buren

Geluidsoverlast van de buren komt vaak voor in Nederland. Als er gekeken wordt naar de wet is er sprake van geluidsoverlast als de geluidsoverlast voorkomt uit ‘onrechtmatig handelen’ of dat de wet en regels worden overtreden omtrent geluidsoverlast. Bij deze gevallen kunt u de politie bellen. Als geluidoverlast van uw buren vaker voorkomt, kunt u naar de rechter gaan.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Burenruzie en nu?

U heeft burenruzie en wat moet u nu doen? Hieronder staat een stappenplan die u kunt volgen om de burenruzie op te lossen.

 

  1. Ga eerst met uw buren praten. Probeer het probleem met de buren uit te praten om vervolgens afspraken te maken om het probleem te verhelpen;
  2. Maak gebruik van een buurtbemiddelaar als u er niet uitkomt met uw buren. De buurtbemiddelaar is onafhankelijk. Een buurtbemiddelaar kunt u krijgen via de gemeente;
  3. Indien het uit de hand loopt schakelt u de politie in. Als u de politie er bijhaalt wordt meestal het probleem met de burenruzie groter;
  4. Indien de burenruzie nog steeds niet is opgelost, kunt u naar de rechter stappen.