Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wilt u een uitkering aanvragen?

Wilt u een uitkering aanvragen? Als u geen baan heeft kunt u een WW-uitkering aanvragen of een bijstandsuitkering. Heeft u op jonge leeftijd een handicap of een ziekte waardoor u niet kunt werken? Dan komt u in aanmerking voor een Wajong uitkering. Op deze pagina staat uitleg over hoe u deze uitkeringen kunt aanvragen.

uitkering aanvragen

Bijstandsuitkering aanvragen

Een bijstandsuitkering kunt u aanvragen als uw inkomen en vermogen onvoldoende zijn om van te leven. Een bijstandsuitkering aanvragen doet u bij de gemeente. Als u geboren bent voor 1965, komt u in aanmerking voor een IAOW-uitkering. Dit kunt u ook aanvragen bij de gemeente.

Een uitkering aanvragen via de gemeente kan op twee manieren. U kunt het online aanvragen via werk.nl of u kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.  Om te achterhalen hoe u een bijstandsuitkering kunt aanvragen volgt u via link.  Op deze website staat informatie over het aanvragen van een uitkering en wordt u automatisch ingeschreven als werkzoekende. Een aanvraag via werk.nl duurt ongeveer 1 uur.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

WW-uitkering aanvragen

Een WW-uitkering kunt u aanvragen met uw DigiD. Uw DigiD kunt u  aanvragen via www.digid.nl. Het aanvragen kan 5 dagen duren.  Een WW-uitkering aanvragen kunt u het beste 2 weken voor uw laatste werkdag doen. Een WW-uitkering aanvragen kan tot maximaal 1 week na uw laatste werkdag. Als u dit later doet, is er een kans dat u tijdelijk een lagere uitkering ontvangt.

Als u een WW-uitkering aan wilt vragen horen daar een aantal voorwaarden bij. Deze kunt u vinden bij “WW-uitkering“.

Wajong uitkering aanvragen

Een Wajong uitkering kunt u aanvragen als u op jonge leeftijd een handicap of een ziekte heeft gekregen, waardoor u niet kunt werken.

Een Wajong uitkering aanvragen kunt u doen bij het UWV. Het UWV gaat eerst beoordelen of u eventueel mogelijkheden heeft om toch te werken. Dit heet arbeidsvermogen.  Als u een Wajang uitkering wilt aanvragen en krijgen, moet u eerst een ‘Beoordeling arbeidsvermogen’ aanvragen.

wajong uitkering aanvragen