Wat is partneralimentatie?

Bij partneralimentatie gaat het over de alimentatie tussen partners. U heeft recht op een partneralimentatie als u na de echtscheiding niet genoeg inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien. Hierbij wordt gekeken naar uw leven tijdens uw huwelijk.

Wanneer recht op partneralimentatie

Als er sprake is van een echtscheiding en de één heeft een hoger inkomen dan de ander, dan is er meestal sprake van partneralimentatie. In de praktijk krijgt in de meeste gevallen één van de partners die gescheiden zijn alimentatie. Meestal gaat het om de vrouw, die voor het huishouden zorgt en voor de kinderen verantwoordelijk is. In dit geval heeft de vrouw geen inkomen of eventueel een parttimebaan. Indien de man het huishouden doet en voor de kinderen zorgt, kan de man een partneralimentatie aanvragen.

partneralimentatie

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Hoogte Partneralimentatie

De hoogte van uw partneralimentatie is afhankelijk van wat u nodig heeft (behoefte) en wat uw ex-partner kan betalen (draagkracht). Met behoefte wordt bedoeld dat de ene partner niet genoeg inkomsten heeft en deze naar redelijkheid hier niet zelf voor kan zorgen. Met partneralimentatie wordt er gekeken naar:

  • De leeftijd
  • Uw inkomen
  • Of er sprake is van kinderen en welke leeftijd zij hebben
  • De kans dat u een baan krijgt
  • Hoeveel u uitgaf tijdens uw partnerschap/huwelijk

Bij de draagkracht wordt er gekeken of de persoon dit bedrag van de alimentatie  wel kan betalen. Hiervoor zijn normen vastgesteld, namelijk “Trema-normen”. De rechter is niet verplicht om zich hieraan te houden. Indien er sprake is van kinderen, worden eerst de kosten van de kinderalimentatie toegewezen. Als er dan nog draagkracht ruimte over is, wordt dit overige bedrag gebruikt voor alimentatie.

Partneralimentatie advocaat

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is Partneralimentatie? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Partneralimentatie advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer