Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Krijgt u een uitkering als u ontslagen wordt?

Krijgt u een uitkering na ontslag? Wanneer u als werknemer uw baan verliest, kunt  u in aanmerking komen voor een uitkering. Een WW-uitkering kan aangevraagd worden bij het UWV. Of u een WW-uitkering krijgt hangt ervan af of u voldoet aan de voorwaarden die hieraan gesteld worden.  Het UWV beslist of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering.

Eisen uitkering na ontslag (WW-uitkering)

Of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering na ontslag hangt af van de volgende punten:

1. Verzekerd zijn voor werkloosheid

Een WW-verzekering is een zogenaamde werknemersverzekering. Deze verzekering is verplicht voor werknemers met een arbeidscontract. De premie wordt ingehouden door de werkgever. In de meeste gevallen bent u verzekerd als u in dienst bent of was van een werkgever. Als u met pensioen bent heeft u geen recht op uitkering na ontslag. Dit komt omdat u dan al AOW ontvangt. Stagiairs en personeel dat minder dan 4 dagen per week werkt bij hetzelfde bedrijf, hebben geen recht op een uitkering na ontslag.

2. Beschikbaar zijn voor betaald werk

Als u een uitkering na ontslag wilt ontvangen, moet u zichzelf direct beschikbaar stellen voor betaald werk. Vrijwilligerswerk valt hier dus niet onder.

3. U moet werkloos zijn

U moet werkloos zijn als u (geheel of gedeeltelijk) uw baan kwijtraakt. U moet minimaal 5 arbeidsuren verliezen per week (indien u minder werkt dan 10 uur per week, dan moet u minimaal de helft van de uren verliezen.)

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend! 

Plaats opdracht

4. Verwijtbaar werkloos is niet toegestaan

Als u werkloos bent door eigen toedoen, wordt dit gezien als verwijtbaar werkeloos. Een werkloze is verwijtbaar werkloos indien hij zelf ontslag neemt of hij wordt ontslagen door schuld. Ontslagen door schuld is bijvoorbeeld door mishandeling, fraude of diefstal. Indien dit het geval is heeft u geen recht op uitkering na ontslag.

5. Voldoen aan de wekeneis

Als u sinds uw eerste dag dat u werkloosheid bent minimaal van de 36 weken 26 weken heeft gewerkt, voldoet u aan de wekeneis en heeft u recht op een uitkering na ontslag. In deze 26 weken hoeft u niet fulltime gewerkt te hebben. Als u minimaal 1 dag gewerkt hebt, telt deze week mee als gewerkte week. Bij functies zoals artiest, filmaker etc. is het mogelijk om een kortere weekeis van 16 weken te hebben in plaats van 36 weken. Dan voldoet u ook aan de eis voor uitkering na ontslag.

Uitkering na ontslag aanvragen

U moet uw uitkering na ontslag aanvragen 1 week nadat u werkloos bent. Ook als u vindt dat u onterecht ontslag hebt gekregen, is het zeer verstandig om toch een uitkering aan te vragen. Indien u bezwaar wilt maken kunt u gebruik maken van advocatenkantoorzoeken.nl. Wij zoeken de juiste advocaat die past bij uw ontslag.

Sollicitatieplicht bij uitkering na ontslag

Als u een uitkering na ontslag krijgt bent u verplicht om te solliciteren. Als u niet solliciteert na het krijgen van een uitkering na ontslag, dan kan het UWV uw uitkering intrekken. Soms komt het voor dat de sollicitatieplicht bij uitkering na ontslag weg valt. Dit is bijvoorbeeld bij een eigen onderneming of als u bijvoorbeeld 64 jaar of ouder bent.

sollicteren uitkering na ontslag

UWV helpt u zoeken naar een baan

Het UWV helpt u met het zoeken naar een baan. Dit wordt onder andere gedaan door het aanbieden van cursussen, samenwerkingsverbanden met werkgevers en door de contacten die het UWV heeft. Als u een uitkering na ontslag krijgt bent u verplicht om uzelf in te schrijven bij www.werk.nl.