Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Heeft u een vechtscheiding?

Een vechtscheiding brengt vaak veel ellende met zich mee. Het beste is natuurlijk om te proberen een vechtscheiding te voorkomen, maar in sommige gevallen is dit helaas niet mogelijk. Vechtscheidingen duren vaak langer, kosten meer geld en kunnen veel psychische- en lichamelijke schade opleveren.

vechtscheiding

Omgaan met vechtscheiding

Voor velen is een vechtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Velen weten vaak niet hoe ze om moeten gaan met een vechtscheiding. Vaak voeren emoties de bovenhand in een vechtscheiding. Zorg ervoor dat de emoties niet de scheiding gaan beheersen. Dit kan tot nog meer frustratie of problemen zorgen. Probeer je emoties zoveel mogelijk bij een vertrouwenspersoon te uiten. Indien je kinderen hebt, probeer deze dan op een simpele manier uit te leggen waarom jullie gaan scheiden. Geef je kind altijd de ruimte om vragen te stellen en hun emoties te uiten.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Vechtscheiding rechter

Tijdens de zitting bij de rechter zal een vechtscheiding vaak veranderen in een ‘ja, maar hij/zij…’ discussie. Beiden zullen beweren dat ze handelen in het belang van het kind en dat hun handelingen beter zijn dan die van de ander. Indien een zitting is gepland, wordt van beide partijen verwacht dat zij op de zitting zullen verschijnen.

vechtscheiding kinderen

Vechtscheiding stoppen

Als de strijd eenmaal is begonnen tussen partners kan dit hun leven gaan beheersen. Zelfs mensen om hen heen worden hierbij betrokken, maar vooral de kinderen hebben hier last van. Om een vechtscheiding te gaan stoppen zullen partijen nader tot elkaar moeten komen. Dit kan doormiddel van een overlegscheiding. Partijen gaan dan eerst naar een coach die hen helpt hun emoties te beheersen. Elkaars doel van de scheiding zal helder worden gemaakt en uiteindelijk gaan beide partijen met hun advocaat in gesprek om zo nader tot elkaar te kunnen komen. Ook wordt er een financieel deskundige bij betrokken die meer helderheid kan bieden over de financiële situatie na de scheiding. Onder leiding van alle deskundigen worden alle emoties in goede banen geleid, wordt het ouderschapsplan opgesteld, alle juridische aspecten worden behandeld en alle andere zaken worden goed in kaart gebracht. Dit is vrijwel de enige manier om een vechtscheiding te kunnen stoppen.