Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is vreemdelingenrecht?

Vreemdelingenrecht heeft betrekking op de toelating, verblijf en verwijdering van vreemdelingen. Een vreemdeling is een persoon die niet in het bezit is van een Nederlandse nationaliteit of een gelijkgestelde nationaliteit. Het vreemdelingenrecht wordt verdeeld over twee gebieden, namelijk asielrecht en het reguliere vreemdelingenrecht. Het asielrecht gaat over personen die vanwege veiligheidsredenen naar een ander land toegaan, in de hoop dat ze daar een asielvergunning kunnen krijgen. Regulier vreemdelingenrecht gaat over de gevallen die geen betrekking hebben op asiel.

vreemdelingenrecht

Wat valt onder vreemdelingenrecht?

De meest voorkomende onderwerpen wat betreft het vreemdelingenrecht zijn; vluchtelingen, verblijfsvergunning, inburgering, naturalisatie en immigratie. Op deze website staan deze onderwerpen beschreven. Bij onze site zijn specialisten aangesloten die u eventueel kunnen helpen.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Plaats opdracht