Heeft u te maken met geluidsoverlast?

Heeft u last van geluidsoverlast? overlast kan erg hinderlijk zijn en kan zelfs zo ver oplopen dat u gezondheidsproblemen krijgt. Dit kan komen door hoge bloeddruk of slapeloosheid. De overheid heeft geluidsnormen vastgesteld voor spoorverkeer, vliegverkeer, wegverkeer en industrie.

geluidsoverlast

Geluidsoverlast regels

U kunt pas actie ondernemen tegen geluidsoverlast als men de wet overtreedt door “onrechtmatig handelen”. In de wet staat dat overlast bepaald wordt door de ernst, aard, duur en omvang van de geluidshinder waardoor de schade veroorzaakt is om daadwerkelijke juridische stappen te zetten.

Voor particuliere woningen zijn er geluidsgrenzen vastgesteld die gemeten worden vanuit de gevel. Er wordt hiervan uit gegaan van de gemiddelde geluidsgrens, namelijk:

  • Overdag (07.00 – 18.00) 50 dB(A) 70 dB(A)
  • ’s avonds (18.00 – 23.00) 45 dB(A) 65 dB(A)
  • ’s nachts (23.00 – 07.00) 40 dB(A) 60 dB(A)

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Boete geluidsoverlast

In de meeste gevallen krijgt de veroorzaker van geluidsoverlast bij de eerste melding een waarschuwing, tenzij het gaat om extreme vorm van geluidsoverlast. Indien het gaat om extreme geluidsoverlast, kan er een proces-verbaal opgemaakt worden, waarbij de veroorzaker een boete krijgt. Bij het vaker herhalen van geluidsoverlast kan de geluidsapparatuur in beslag worden genomen en bepaalt de justitie de hoogte van de boete die de veroorzaker krijgt.

Geluidsoverlast melden

Indien u last heeft van geluidsoverlast, bijvoorbeeld door uw buren, kunt u hulp vragen aan een mediator, buurtbemiddelaar of de politie. Indien u woont in een huurwoning, kunt u de verhuurder contacteren en vragen maatregelen te nemen. De verhuurder kan ervoor zorgen dat de vloeren of muren beter geïsoleerd worden.

politie-geluidsoverlast

Geluidsoverlast advocaat

Heeft u een advocaat nodig die gespecialiseerd is in geluidsoverlast? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Geluidsoverlast advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer