Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is ondernemingsrecht?

Indien een bedrijf of organisatie winst wil maken en het gaat om een rechtspersoon, valt het bedrijf/organisatie onder het ondernemingsrecht. Stichtingen en verenigingen vallen niet onder het ondernemingsrecht. Problemen met een faillissement, zakenpartner of het insolventierecht vallen bijvoorbeeld onder ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht wordt regelmatig onderverdeeld in een rechtspersonenrecht en een vennootschapsrecht. Vennootschapsrecht gaat alleen over een B.V. en een N.V. Rechtspersonenrecht gaat over alle rechtspersonen, waaronder dus ook een B.V. en een N.V. vallen.

Ondernemingsrecht

Wat valt onder ondernemingsrecht?

De meest voorkomende problemen bij ondernemingsrecht zijn ingebrekestelling, huurovereenkomst, algemene voorwaarden, overeenkomst van opdracht, samenwerkingsovereenkomst en arbeidsovereenkomsten. Op deze website staan deze onderwerpen beschreven. Wij hebben aangesloten specialisten die u kunnen helpen met deze onderwerpen.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!  
Plaats opdracht