Wat is ondernemingsrecht?

Indien een bedrijf of organisatie winst wil maken en het gaat om een rechtspersoon, valt het bedrijf/organisatie onder het ondernemingsrecht. Stichtingen en verenigingen vallen niet onder het ondernemingsrecht. Problemen met een faillissement, zakenpartner of het insolventierecht vallen bijvoorbeeld onder ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht wordt regelmatig onderverdeeld in een rechtspersonenrecht en een vennootschapsrecht. Vennootschapsrecht gaat alleen over een B.V. en een N.V. Rechtspersonenrecht gaat over alle rechtspersonen, waaronder dus ook een B.V. en een N.V. vallen.

Wat valt onder ondernemingsrecht?

De meest voorkomende problemen bij ondernemingsrecht zijn ingebrekestellinghuurovereenkomstalgemene voorwaardenovereenkomst van opdrachtsamenwerkingsovereenkomst en arbeidsovereenkomsten. Op deze website staan deze onderwerpen beschreven. Wij hebben aangesloten specialisten die u kunnen helpen met deze onderwerpen.

ondernemingsrecht

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Ondernemingsrecht advocaat.

Heeft u een advocaat nodig die gespecialiseerd is in het ondernemingsrecht? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Ondernemingsrecht advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer