Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is een verblijfsvergunning?

Een verblijfsvergunning is voor een vreemdeling (persoon die niet de Nederlandse nationaliteit bezit) die in Nederland langer dan 90 dagen wilt verblijven. Er is hier wel een uitzondering op. Indien deze persoon van EU-, EER-landen of Zwitserland (en hun familieleden) komen is er geen vergunning nodig. Deze moeten een bewijs van rechtmatig verblijf aanvragen. 

Voorwaarden verblijfsvergunning

Er bestaan twee verschillende verblijfsvergunningen, namelijk voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd. Een vergunning voor bepaalde tijd is maximaal 5 jaar geldig. Een vergunning voor onbepaalde tijd krijgt u alleen als u een verblijfsvergunning van bepaalde tijd voor 5 jaar heeft gehad. De voorwaarden kunt u hier vinden.

verblijfsvergunning

Verblijfsvergunning aanvragen

Als u een verblijfsvergunning gaat aanvragen moet u laten weten waarom u in Nederland wil blijven. Dit heet beperking of verblijfsdoel. Uw verblijfsdoel is het belangrijkste, want uw vergunning kan worden ingetrokken als u handelt in strijd met uw verblijfsdoel. 

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Verblijfsvergunning afgewezen

De regels wat betreft een verblijfsvergunning worden steeds weer aangescherpt en aangepast. Hierdoor kan het voorkomen dat uw aanvraag voor een verblijfsvergunning wordt afgewezen. Ook kan het voorkomen dat uw verblijfsvergunning wordt ingetrokken. Wij van “Advocatenkantoorzoeken” hebben gespecialiseerde advocaten die u hiermee kunnen helpen. Onze advocaten kunnen bezwaar maken, een beroep instellen of voor u een voorlopige voorziening aanvragen.

verblijfsvergunning afgewezen