Ontslagen?

Na jarenlang te werken voor dezelfde baas krijgt u ontslag…wat nu?  Wat kunt u ertegen doen?  Heeft u een contract voor (on)bepaalde tijd? Tijdens het tekenen van de arbeidsovereenkomst door u en uw werkgever hebben beide partijen ingestemd met een aantal rechten en plichten. Indien uw werkgever u wil ontslaan moet hij hiervoor een goede reden hebben. U kunt niet ontslagen worden tijdens ziekte of zwangerschap. Ook een ontslag wegens discriminerende redenen is niet toegestaan. Wij adviseren u, indien u ontslagen wordt, zich hier goed in te verdiepen en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

ontslag

Ontslagvergoeding

Als u wordt ontslagen heeft u vaak recht op een ontslagvergoeding.  De hoogte van de ontslagvergoeding is afhankelijk van verschillende factoren. Dit heeft te maken met de manier op en in welke context, maar ook of het een individueel of collectief ontslag betreft. Meer informatie is te vinden bij ontslagvergoeding.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Ontslagen en gebruik maken van een vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst die u sluit bij het beëindigen van uw arbeidsovereenkomst. In deze overeenkomst staan alle afspraken die te maken hebben met het beëindigen van de arbeidsovereenkomst schriftelijk vastgelegd. Het voordeel van een vaststellingsovereenkomst is dat beide partijen geen procedures hoeven te volgen bij het UWV of bij de kantonrechter. Dit scheelt voor beide partijen veel geld, tijd en moeite.

Accepteer niet zomaar het ontslag

Indien u ontslagen bent zonder een goede reden, moet u niet zomaar het ontslag accepteren. Wij adviseren u om het aanbod goed te bekijken en het kan verstandig zijn om een advocaat in de arm te nemen. Wij van advocatenkantoorzoeken.nl hebben verschillende advocaten die u kunnen helpen met uw ontslag!

ontslagen-accepteren

Ontslag advocaat

Bent u op zoek naar een advocaat door uw ontslag? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Ontslag advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer