Wat is een overeenkomst van opdracht?

In de overeenkomst van opdracht staat vermeld wat twee partijen afspreken bij een opdracht. In deze overeenkomst staat wat de opdrachtnemer gaat uitvoeren voor de opdrachtgever. Bij de opdracht gaat het om het uitvoeren van een taak, bijvoorbeeld een architect wordt ingehuurd om een huis te tekenen. De tegenprestatie die de opdrachtnemer krijgt voor de opdracht is loon. De overeenkomst van opdracht lijkt op een arbeidsovereenkomst, maar is niet helemaal hetzelfde.

Overeenkomst van opdracht

Wat moet vermeld staan in een overeenkomst van opdracht?

In een overeenkomst van opdracht hebben beide partijen veel vrijheid om te bepalen wat de inhoud hiervan is. Het is wel verstandig om te vermelden wie de partijen zijn die de overeenkomst aangaan. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden wat de opdracht inhoudt, wat de tegenprestatie is, wanneer de overeenkomst wordt beëindigd en wanneer de uitbetalingen plaatsvinden. Indien er geen duidelijke afspraken vermeld staan in de overeenkomst, moeten deze op de gebruikelijke wijze worden ingevuld.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Overeenkomst van opdracht niet juist uitgevoerd

Als de vastgelegde afspraken niet zijn uitgevoerd volgens de “overeenkomst van opdracht” zijn er verschillende mogelijkheden wat gevolgen kan hebben voor de opdrachtnemer. Dit kan leiden tot ontbinding van de overeenkomst of tot betaling van schadevergoeding.

overeenkomst-van-opdracht-stoppen

Overeenkomst van opdracht advocaat

Heeft u te maken met mishandeling en bent u hiervoor op zoek naar een advocaat? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Overeenkomst van opdracht advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer