Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is een toeslag?

Doormiddel van toeslagen krijgt u een aanvulling op uw inkomen. Twee bekende toeslagen in Nederland zijn huurtoeslag en zorgtoeslag.

huurtoeslag

Huurtoeslag

Huurtoeslag bestaat sinds 2006 en is de vervanging van huursubsidie. Voorheen kregen huurders huursubsidie van het ministerie van volkshuisvesting. Momenteel loopt de huurtoeslag via de belastingdienst.

Huurtoeslag is een financiële bijdrage voor de huurkosten, die uitbetaald worden door de overheid. Door de huurtoeslag wordt het voor iedere Nederlander mogelijk om voor een betaalbaar bedrag te kunnen wonen. Echter, niet iedereen komt in aanmerking voor huurtoeslag. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag dient te worden voldaan aan de gestelde voorwaarden die verder op deze pagina worden uitgewerkt.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een financiële bijdrage voor de kosten van uw zorgverzekering, die u kunt krijgen van de overheid. Personen met een midden of laag inkomen en studenten krijgen meestal zorgtoeslag. Door deze financiële bijdrage wordt een zorgverzekering toegankelijk en betaalbaar. Wat de hoogte is van de zorgtoeslag, is afhankelijk van iemands leefsituatie en het inkomen. De zorgtoeslag wordt betaald door de belastingdienst.

zorgtoeslag

Toeslag aanvragen

U dient huurtoeslag zelf aan te vragen bij de overheid. Dit is mogelijk vanaf de dag dat u huur gaat betalen. U krijgt uw huurtoeslag de eerste dag van de maand. Dus als u bijvoorbeeld op 16 juni huursubsidie (huurtoeslag) aanvraagt, krijgt u 1 juli de huurtoeslag op uw rekening gestort.

Indien u niet op de hoogte was van het feit dat u recht had op huurtoeslag of u bent het vergeten aan te vragen kunt u dit in de meeste gevallen met terugwerkende kracht ontvangen. Voor meer informatie over huurtoeslag met terugwerkende kracht kunt u kijken bij “terugwerkende kracht

Als u zorgtoeslag wilt aanvragen kunt u dit online berekenen of aanvragen via deze link. Indien u hulp nodig heeft kun u terecht bij een toeslagenservicepunt of een belastingkantoor.

Toeslagen