Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is een dwangbevel

Een dwangbevel krijgt u indien u niet betaalt binnen de gestelde termijn van de aanmaning. Dit kunt u per post krijgen maar ook via een belastingdeurwaarder. Als u een dwangbevel krijgt op uw belastingschuld moet u die betalen binnen 2 dagen. Als u dit niet doet, kan er beslag gelegd worden op uw loon, eigendom, uitkering of wordt er geld afgeschreven van uw bankrekening.

dwangbevel belastingdienst

Dwangbevel belastingdienst

Heeft u een dwangbevel van de belastingdienst? Wie zijn belastingen niet betaalt, krijgt een aanmaning,  wat gevolgd wordt door een dwangbevel. Een dwangbevel kost extra geld en het kan voorkomen dat ze uiteindelijk al uw spullen in huis meenemen. De belastingdienst heeft voor een dwangbevel geen rechter nodig.

Dwangbevel bij de belastingdienst gaat vooral om particuliere inkomstenbelastingen, maar ook zakelijke heffingen komen voor. Bij de gemeente gaat het vooral om: de onroerendezaakbelasting OZB op basis van de WOZ-beschikking, De afvalstoffenheffing, De hondenbelasting en de rioolheffing van eigenaren.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Kosten dwangbevel belasting

  • € 38 bij een belastingschuld tot € 90;
  • € 38 plus € 3 voor elke volle € 45 aan schuld bij een belastingschuld vanaf € 90. Dit kan oplopen tot maximaal € 11.246.

Dwangbevel aanvechten

Een dwangbevel aanvechten is mogelijk, indien u betaald heeft. U kunt tot 6 weken na het bevel bezwaar maken. Het is niet verstandig om pas bezwaar te maken als de deurwaarder al is ingeschakeld. Het is verstandiger om zo snel mogelijk met de belastingdienst contact op te nemen en uitstel van betaling of eventueel een betalingsregeling aan te vragen. Hierdoor vermindert u de kans op een boete of invorderingsrente. Informatie over uitstel van belasting kunt u hier vinden.  Voor zakelijke belastingachterstand kunt u het beste gebruik maken van een adviseur.

dwangbevel aanvechten