Hoe vraagt u een scheiding aan?

Een scheiding aanvragen doet u via uw advocaat die een verzoekschrift stuurt naar de rechtbank. Dit is ook van toepassing als het gaat op een scheiding van tafel en bed of het ontbinden van het huwelijk na een scheiding van tafel en bed.

Het verzoekschrift kunt u samen of apart indienen. Indien u samen de scheiding aanvraagt kunt u gebruik maken van één advocaat. Als het een eenzijdig verzoek is of als één van beide partijen het niet eens is met de scheiding, dient eenieder een eigen advocaat te nemen. Als u een eenzijdig verzoek indient krijgt uw partner een verzoekschrift. Dit wordt geregeld door de advocaat. De persoon die het verzoekschrift ontvangt, kan bezwaar maken.

scheiding aanvragen

Scheiden stappenplan

Voordat u een scheiding gaat aanvragen moet u het een en ander regelen. Hiervoor heeft “advocatenkantoorzoeken.nl” een stappenplan gemaakt.  Via dit stappenplan weet u wat u ongeveer moet doen en hoe een scheiding eruitziet. Hierbij kunt u denken aan een echtscheidingsconvenant.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Duur van scheiding aanvragen

Hoelang een echtscheiding duurt is afhankelijk van u en uw partner. Indien er een goede en duidelijke communicatie is tussen beide partijen en gemakkelijk afspraken gemaakt kunnen worden, is het mogelijk om de echtscheiding snel te regelen (binnen 4 tot 6 weken na het indienen van het echtscheidingsverzoek).

scheiden en nu

Scheiding aanvragen advocaat.

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in scheiding aanvragen? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Scheiding aanvragen advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer