Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Hoe vraagt u een scheiding aan?

Een scheiding aanvragen doet u via uw advocaat die een verzoekschrift stuurt naar de rechtbank. Dit is ook van toepassing als het gaat op een scheiding van tafel en bed of het ontbinden van het huwelijk na een scheiding van tafel en bed.

Het verzoekschrift kunt u samen of apart indienen. Indien u samen de scheiding aanvraagt kunt u gebruik maken van één advocaat. Als het een eenzijdig verzoek is of als één van beide partijen het niet eens is met de scheiding, dient eenieder een eigen advocaat te nemen. Als u een eenzijdig verzoek indient krijgt uw partner een verzoekschrift. Dit wordt geregeld door de advocaat. De persoon die het verzoekschrift ontvangt, kan bezwaar maken.

scheiding aanvragen

Scheiden stappenplan

Voordat u een scheiding gaat aanvragen moet u het een en ander regelen. Hiervoor heeft “advocatenkantoorzoeken.nl” een stappenplan gemaakt.  Via dit stappenplan weet u wat u ongeveer moet doen en hoe een scheiding eruitziet. Hierbij kunt u denken aan een echtscheidingsconvenant.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Duur van scheiding aanvragen

Hoelang een echtscheiding duurt is afhankelijk van u en uw partner. Indien er een goede en duidelijke communicatie is tussen beide partijen en gemakkelijk afspraken gemaakt kunnen worden, is het mogelijk om de echtscheiding snel te regelen (binnen 4 tot 6 weken na het indienen van het echtscheidingsverzoek).

scheiding hulp