Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Huurverhoging

Een maximale huurverhoging geldt voor sociale huurwoningen. Jaarlijks bepaald het kabinet wat de maximale verhoging van sociale huurwoningen mag zijn.  Voor vrije sector-woningen zijn er geen maximale huurverhogingen.

Huurverhoging 1 juli 2017

De huurverhoging 2017 van uw huurhuis mag maximaal 2,1% tot 4,6% bedragen. De stijging van de huurverhoging is afhankelijk van uw inkomsten in 2014 en is alleen van toepassing op sociale huurwoningen.

Huursverhoging

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Hieronder staat een overzicht van de inkomsten van 2014 die van toepassing zijn voor sociale huurwoningen:

Huurverhoging inkomsten 2014
Huishouden Inkomen tot € 34.678 2,1%
Huishouden Inkomen tussen € 34.678 en € 44.360 2,6%
Huishouden Inkomen boven € 44.360 4,6%

Indien uw huur met meer dan 2,1% omhoog gaat, dan moet de verhuurder een inkomensindicatie toevoegen bij het huurverhogingsvoorstel. Hieruit moet blijken wat uw inkomsten waren in 2014.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Huurverhoging vrije sector

Als u een vrije sector-woning huurt, dan mag de verhuurder zelf de huurverhoging bepalen. Er is een uitzondering. Indien de huurovereenkomst een indexeringsclausule bevat, moet de verhuurder zich houden aan deze jaarlijkse huurverhoging.

Maximale huurprijs sociale huurwoning

De maximale huurprijs sociale huurwoning is afhankelijk van het puntensysteem. Dit puntensysteem geldt niet voor huurwoningen in de vrije sector.

Maximale huursverhoging

Puntensysteem maximale huurprijs sociale huurwoning

Het puntensysteem geeft de kwaliteit aan van de huurwoning door middel van punten. Een ander woord voor het puntensysteem is het woningwaarderingsstelsel. Alle onderdelen van het huis krijgen punten toegekend. Alle punten bij elkaar opgeteld levert uiteindelijk de maximale huurprijs op. Voor het controleren van het puntensysteem kunt u kijken bij de huurcommissie.