Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is huurrecht?

Huurrecht gaat over de regels die van toepassing zijn bij huren. Vaak gaat het huurrecht over het huren van huizen of kamers. Dit rechtsgebied is ook van toepassing op het huren van een auto of een fiets. De verhuurder dient bij een huurovereenkomst een goed (een auto, fiets of huis) beschikbaar te stellen voor de verhuurder. De huurder dient te betalen voor het gebruik en de verhuurde verhuurt de fiets, auto of huis.

huurrecht

Wat valt onder huurrecht?

De meeste besproken onderwerpen van huurrecht zijn:

Huurtoeslag

Sinds 2006 is de huurtoeslag een vervanging van de oude huursubsidie. Vroeger kreeg men huursubsidie van het ministerie van volkshuisvesting. De huurtoeslag loopt via de belastingdienst.

Meer informatie over bovenstaande onderwerpen vindt u door op de link te klikken in bovenstaande onderwerpen.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Huurverhoging

Voor sociale-huurwoningen zijn er maximale huurverhogingen. Deze huurverhogingen worden bepaald door het kabinet. Het kabinet bepaalt wat de maximale verhoging mag zijn van de sociale-huurwoning. Er geldt geen maximale huurverhoging voor de vrije sector-woningen.

Huurovereenkomst

Indien een woning wordt verhuurd, dient er een huurovereenkomst te worden gemaakt. De afspraken die de huurder en verhuurder maken komen in de huurovereenkomst te staan. Indien u geen gebruik maakt van een goede huurovereenkomst kunt u in lastige en vervelende situaties terechtkomen.