Wat is een schadevergoeding?

Een schadevergoeding kunt u krijgen als er schade is ontstaan door een ander. Of u recht heeft op een schadevergoeding conform de wet, hangt af van het feit of de wederpartij een onrechtmatige daad of wanprestatie heeft gepleegd. Een onrechtmatige daad is een toerekenbare onrechtmatige gedraging, waardoor schade is veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld zijn als iemand u slaat of als u zelf een bal door de ruit gooit.

Schadevergoedingsmaatregel

De schadevergoedingsmaatregel is een maatregel die de rechter kan opleggen.  De dader die de schadevergoeding heeft aangebracht wordt veroordeeld door de rechter tot het betalen van de schadevergoeding. De dader betaalt het bedrag aan het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Vervolgens regelt de CJIB dat het geld op de rekening komt van het slachtoffer.

schadevergoeding

Schadevergoeding BTW

In de meeste gevallen betaalt u geen BTW over de schadevergoeding. U betaalt alleen BTW over de schadevergoeding als u de vergoeding ontvangt voor een geleverd goed of geleverde dienst. Er wordt geen BTW berekend over een vergoeding die u krijgt als verzekeringsuitkering of als de rechter de vergoeding toekent.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Schadevergoeding advocaat

Heeft u te maken met een schadevergoeding en bent u hiervoor op zoek naar een advocaat? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Schadevergoeding advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer