Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Wat is een schadevergoeding?

Een schadevergoeding kunt u krijgen als er schade is ontstaan door een ander. Of u recht heeft op een schadevergoeding conform de wet, hangt af van het feit of de wederpartij een onrechtmatige daad of wanprestatie heeft gepleegd. Een onrechtmatige daad is een toerekenbare onrechtmatige gedraging, waardoor schade is veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld zijn als iemand u slaat of als u zelf een bal door de ruit gooit.

Schadevergoeding

Schadevergoedingsmaatregel

De schadevergoedingsmaatregel is een maatregel die de rechter kan opleggen.  De dader die de schadevergoeding heeft aangebracht wordt veroordeeld door de rechter tot het betalen van de schadevergoeding. De dader betaalt het bedrag aan het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Vervolgens regelt de CJIB dat het geld op de rekening komt van het slachtoffer.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Schadevergoeding BTW

In de meeste gevallen betaalt u geen BTW over de schadevergoeding. U betaalt alleen BTW over de schadevergoeding als u de vergoeding ontvangt voor een geleverd goed of geleverde dienst. Er wordt geen BTW berekend over een vergoeding die u krijgt als verzekeringsuitkering of als de rechter de vergoeding toekent.