Hoe kunt u aan de voorwaarden van inburgering voldoen?

Er zijn verschillende manieren om aan de voorwaarden van inburgering te doen in Nederland. Dit kan gedaan worden door een inburgeringsexamen. Dit examen moet u binnen 3 jaar halen. Dit examen kan net zo vaak gedaan worden tot dit gehaald is. Ook kunt u uzelf inburgeren door middel van het staatsexamen Nederlands als Tweede Taal (NT2). Als laatste optie kunt u een beroepsopleiding volgen. Inburgeren kan om verschillende redenen niet noodzakelijk voor u zijn.

Uitzonderingen inburgeren

U bent niet verplicht om een inburgeringstoets te doen als u jonger bent dan 16 jaar of ouder bent dat 65 jaar. Indien u 8 jaar in Nederland woont tijdens de periode dat u leerplichtig bent heeft u recht op een uitsluiting van inburgeren. Indien u uit een land komt dat is aangesloten bij de Europese unie is inburgeren niet altijd noodzakelijk. Als u wilt weten of het in uw situatie verplicht, kunt u contact opnemen met bij ons aangesloten specialisten die bekend zijn met het vreemdelingenrecht.

inburgering

Inburgeringstoets

De inburgeringstoets bestaat uit schrijven, spreken, luisteren en lezen, uiteraard in de Nederlandse taal. Tijdens de inburgeringcursus leert u Nederlands en hoe de Nederlandse samenleving functioneert. Dit moet volgens de wet “Inburgering”.  Voor de inburgeringstoets krijgt u 3 jaar de tijd. Binnen deze 3 jaar moet u het inburgeringsexamen halen. Wanneer deze termijn begint te lopen krijgt u te horen via DUO.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Bezwaar inburgering

Vindt u dat DUO niet goed heeft besloten over uw inburgering? Dan kunt u hier tegen bezwaar maken. Het is verstandig om eerst DUO te bellen over uw probleem. Dit kan via het telefoonnummer (050) 599 96 00. Dit kan op maandag tot vrijdag van 09:00 tot 17:00. Het formulier kunt u hier vinden. Als u bezwaar maakt tegen de beslissing van DUO, krijgt u binnen 6 weken antwoord. Indien het langer duurt dan deze 6 weken, dan krijgt u een brief van DUO dat het langer gaat duren.

bezwaar-inburgering

Inburgering advocaat

Heeft u een advocaat nodig die gespecialiseerd is in inburgering? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

inburgering advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer