Wat is immigratie?

Immigratie is van toepassing indien een buitenlander in Nederland wil komen wonen. Dit kan te maken hebben met gezinshereniging of werk. Als de immigrant geen Nederlandse nationaliteit heeft, mag deze persoon zich niet zomaar in Nederland vestigingen. In de meeste gevallen heeft de immigrant een verblijfsvergunning nodig.

Immigratiebeleid

Nederland heeft een rechtvaardig maar streng vreemdelingenbeleid. Elk verzoek voor immigratie wordt zorgvuldig afgewogen. Als u een verblijfsvergunning wilt, moet u inburgeren in de Nederlandse samenleving. Dit houdt in dat u de taal moet spreken en dat u kennis heeft over de Nederlandse samenleving.

immigratie

Immigratie binnen en buiten Europa

Als u uit een ander Europees land komt is het emigreren naar Nederland gemakkelijker. Voor een tijdelijk verblijf heeft u geen verblijfsvergunning nodig. Indien u langer blijft dan 3 maanden, moet u zich inschrijven bij de gemeente waar u woonachtig bent. Als u buiten Europa in een Europees land wilt immigreren gelden er strengere regels. Dan is het internationaal recht van toepassing. Voor beide gevallen is het verstandig om een jurist of advocaat te spreken omdat het gaat om een complexe wetgeving.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Immigratie advocaat

Heeft u een advocaat nodig die gespecialiseerd is in immigratie? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Immigratie advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer