Veel voorkomende uitkeringen

De meest voorkomende uitkeringen in Nederland zijn WW-uitkering, bijstandsuitkering en de Wajong uitkering. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een van deze uitkeringen of wilt u weten hoe u deze moet aanvragen? Op advocatenkantoorzoeken.nl staat dit duidelijk beschreven.  

WW-uitkering

U komt in aanmerking voor een WW-uitkering als u ontslagen wordt of u ontslag neemt met een goede reden. Een WW-uitkering kunt u aanvragen bij het UWV.  Na het aanvragen kijkt het UWV of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Hierbij kijken ze of u aan de voorwaarden voldoet. Uiteindelijk krijgt u te horen van het UWV of in aanmerking komt.

ww-uitkering-ontslag

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

Bijstandsuitkering

Bijstandsuitkering is voor mensen die niet genoeg geld binnenkrijgen om van te leven. Tevens komen deze mensen niet in aanmerking voor een andere uitkering (bijvoorbeeld WW-uitkering). Door de bijstandsuitkering kan men leven totdat men een baan vindt.  Voor een uitkering en voor het zoeken van werk kunt u terecht bij uw gemeente.

Wajong uitkering

Een Wajong uitkering kunt u krijgen als u op jonge leeftijd een handicap of een ziekte heeft waardoor u niet kunt werken. Een Wajong uitkering geldt alleen voor personen vanaf 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat u voor uw 18de jaar geen Wajong uitkering kunt krijgen.

Heeft u een beoordeling arbeidsvermogen nodig en beslist het UWV of u een Wajong-uitkering krijgt, dan valt u onder de regels van Wajong 2015.  Wajong 2015 krijgt u alleen als u niet meer kunt werken.

wajong-uitkering-aanvragen

Uitkering aanvragen

Wilt u een uitkering aanvragen? Als u geen baan heeft kunt u een WW-uitkering aanvragen of een bijstandsuitkering. Heeft u op jonge leeftijd een handicap of een ziekte waardoor u niet kunt werken? Dan komt u in aanmerking voor een Wajong uitkering. Op deze pagina’s staat uitleg hoe u deze uitkeringen kunt aanvragen.

Heeft u een beoordeling arbeidsvermogen nodig en beslist het UWV of u een Wajong-uitkering krijgt, dan valt u onder de regels van Wajong 2015.  Wajong 2015 krijgt u alleen als u niet meer kunt werken.

uitkeringen-aanvragen

Uitkeringen advocaat

Heeft u een advocaat nodig die gespecialiseerd is in uitkeringen? Wij zijn een bemiddelingsbureau dat de juiste advocaat aan uw juridische zaak/probleem koppelt. Onze aangesloten advocaten kunt u vinden bij “advocaten” of onder aan deze pagina. Het is ook mogelijk om uw juridische vraag/probleem achter te laten via het contactformulier. Aan de hand van dit formulier koppelen wij maximaal 4 advocaten aan uw zaak, waarna u een advocaat kunt kiezen.

Uitkeringen advocaten

Quisque et lectus pulvinar, porttitor mi non, elementum dui. Morbi mi nisl, tincidunt sed venenatis eget, finibus eu maurieget, pellentesque dictum odio.

AMANDA RIVERA

Criminal Lawyer