Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats opdracht

Uitkeringen

De meest voorkomende uitkeringen in Nederland zijn WW-uitkering, bijstandsuitkering en de Wajong uitkering. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een van deze uitkeringen of wilt u weten hoe u deze moet aanvragen? Op advocatenkantoorzoeken.nl staat dit duidelijk beschreven.

WW uitkering ontslag

WW-uitkering

U komt in aanmerking voor een WW-uitkering als u ontslagen wordt of u ontslag neemt met een goede reden. Een WW-uitkering kunt u aanvragen bij het UWV.  Na het aanvragen kijkt het UWV of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Hierbij kijken ze of u aan de voorwaarden voldoet. Uiteindelijk krijgt u te horen van het UWV of in aanmerking komt.

Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?

Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!

 

Plaats opdracht

Bijstandsuitkering

Bijstandsuitkering is voor mensen die niet genoeg geld binnenkrijgen om van te leven. Tevens komen deze mensen niet in aanmerking voor een andere uitkering (bijvoorbeeld WW-uitkering). Door de bijstandsuitkering kan men leven totdat men een baan vindt.  Voor een uitkering en voor het zoeken van werk kunt u terecht bij uw gemeente.

Wajong uitkering

Een Wajong uitkering kunt u krijgen als u op jonge leeftijd een handicap of een ziekte heeft waardoor u niet kunt werken. Een Wajong uitkering geldt alleen voor personen vanaf 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat u voor uw 18de jaar geen Wajong uitkering kunt krijgen.

Heeft u een beoordeling arbeidsvermogen nodig en beslist het UWV of u een Wajong-uitkering krijgt, dan valt u onder de regels van Wajong 2015.  Wajong 2015 krijgt u alleen als u niet meer kunt werken.

wajong uitkering aanvragen

Uitkering aanvragen

Wilt u een uitkering aanvragen? Als u geen baan heeft kunt u een WW-uitkering aanvragen of een bijstandsuitkering. Heeft u op jonge leeftijd een handicap of een ziekte waardoor u niet kunt werken? Dan komt u in aanmerking voor een Wajong uitkering. Op deze pagina’s staat uitleg hoe u deze uitkeringen kunt aanvragen.

Heeft u een beoordeling arbeidsvermogen nodig en beslist het UWV of u een Wajong-uitkering krijgt, dan valt u onder de regels van Wajong 2015.  Wajong 2015 krijgt u alleen als u niet meer kunt werken.

uitkering aanvragen