Selecteer een pagina

De juiste advocaat vinden is niet makkelijk. Gelukkig hoeven veel mensen maar een paar keer in hun leven op zoek te gaan naar een advocaat, maar dan wil je uiteraard wel dat je een goede vindt. Maar iedere advocaat heeft zo z’n eigen vakgebied. En zo zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan vooral even verder.

Expertise

Zoals we al hebben aangegeven heeft iedere advocaat een eigen vakgebied. Zo kan een letselschade Advocaat je niet helpen met zaken zoals Familierecht. Echter hebben veel advocatenkantoren voor veel vakgebieden een advocaat in dienst. Zoek je een advocaat in Amsterdam, dan kun je bijvoorbeeld naar een advocatenkantoor gaan. Zij kunnen je dan doorverwijzen naar een advocaat binnen de organisatie die zich over jouw zaak kan buigen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een advocatenkantoor zich enkel bezighoudt met een bepaald gebied. Vaak hebben ze dan dieper specialisme, wat bij sommige zaken interessant kan zijn.

Ervaring

Uiteraard is ervaring ook erg belangrijk. Iedere advocaat moet ergens beginnen en daarom zijn er ook advocaten die nog het een en ander moeten leren. Zo staan beginnende advocaten vaak nog onder toezicht van de meer ervaren advocaten. De kans op het maken van fouten is hierdoor een stuk kleiner. Beginnende advocaten buigen zich dan ook vaak over kleinere cases. Het hangt dus een beetje af van jouw zaak. Maar wanneer je een hele lastige zaak hebt waar er veel op het spel staat, kun je natuurlijk beter voor een ervaren advocaat gaan.

ervaren advocaat

Reputatie

Advocaten hebben een bepaalde reputatie. Ze worden beoordeeld door voorgaande cliënten en door rechters of natuurlijk hun collega’s. Bij iedere zaak wil je uiteraard een advocaat met een uitstekende reputatie. Om hierachter te komen, kun je aan je vrienden naar ervaringen vragen. Hebben zij goede ervaringen met bepaalde advocaten? Dan zijn deze mogelijk ook een goede keuze voor jou. Daarnaast kun je natuurlijk het internet afspeuren om de reputatie van een advocaat te controleren. Vaak zijn er wel recensies te lezen van andere cliënten en kun je hier aan zien of het om een goede rechter gaat. Wees wel altijd voorzichtig met de verhalen die je op het internet leest. Iedereen kan namelijk van alles online zetten en het hoeft niet altijd waar te zijn. Controleer de bron dus ook altijd even om te kijken of het om een legitieme recensie gaat.

Is er een klik?

Je wilt ook altijd even controleren of er enigszins een klik is met je advocaat. Jullie hoeven niet beste vrienden te worden. Maar het is wel fijn als jullie elkaar een beetje liggen. Afhankelijk van je zaak kan het zo zijn dat je veel in contact komt met je advocaat. En dan kunnen zaken wat soepeler lopen als jullie het met elkaar kunnen vinden.

Met deze tips hopen we je voldoende op weg te kunnen sturen met het vinden van een goede advocaat. In veel gevallen is het niet leuk om een advocaat in te schakelen. Maar soms is het simpelweg vereist. In dat geval wil je dan ook een goede advocaat helpen die de meest eerlijke oplossing voor je kan vinden.