Selecteer een pagina

Bijna niets is zo vervelend als letselschade. Dit soort schade treedt vaak op bij verkeersongelukken. Eén partij of beide betrokken partijen gaan in de fout, met schade aan voertuigen en personen als gevolg. Bij lichamelijke of psychische schade is er sprake van letselschade. Letselschade kan ook bij andere ongevallen voorkomen. In dit soort situaties is het verstandig een letselschade advocaat in de arm te nemen. Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in dit soort problematiek en weet precies welke actie er ondernomen moet worden. Bovendien functioneert een dergelijke advocaat als bemiddelaar. Soms is direct contact met de andere partij te pijnlijk. De letselschade advocaat van de ene partij kan dan contact opnemen met de advocaat van de andere partij. Op die manier kan men toewerken naar een rechtszaak of een passende schikking bespreken.

Advocaat vinden

Er zijn meerdere kantoren actief op het gebied van letselschade. Sommige advocaten opereren pro deo. Dat wil zeggen dat ze hun diensten aanbieden voor een schappelijk tarief. Personen met een gering inkomen komen hiervoor in aanmerking. Als u op zoek bent naar een letselschade advocaat kunt u het beste gewoon aankloppen bij een kantoor dat in letselschade gespecialiseerd is en kennismaken met de advocaten. U komt er dan vanzelf achter of er een klik is. Een goede letselschade advocaat is uiteraard op de hoogte van zijn of haar beroepsveld en kan cliënten goed uitleggen welke vervolgstappen nodig zijn. Daarnaast stelt een advocaat zijn of haar cliënten op hun gemak. Letselschade is immers voor de cliënt een lastig onderwerp, dat niet zelden doorwerkt in het leven van een cliënt lang nadat het ongeval heeft plaatsgevonden. Het is dan ook aan te raden niet te lang te wachten met het vinden van een goede advocaat als u slachtoffer bent geworden van een ongeval. Dat geldt natuurlijk ook als één van uw familieleden slachtoffer is geworden en in een vervelende situatie is beland. Een schadevergoeding kan dan het leed enigszins verzachten.

Advocaat zoeken

Bewijsmateriaal

De noodzaak tot het verzamelen van goed bewijsmateriaal is één van de redenen waarom u niet te lang moet wachten met het vinden van een goede advocaat. Direct na het ongeval of de situatie waarin u bent beland, zal er bewijsmateriaal verzameld moeten worden. Dit dient als bewijs bij een eventuele rechtszaak. Dat kunnen foto’s zijn, bepaalde voorwerpen of een proces-verbaal van de politie. Er zal ook altijd aangifte gedaan moeten worden voor er een zaak gestart kan worden. Een letselschade advocaat kan u adviseren over bewijsmateriaal en u helpen dit te verzamelen. Een advocaat fungeert als klankbord tijdens dit hele proces. Het is immers al zwaar genoeg slachtoffer te zijn van een ongeval.

Rechtsbijstand

Als u verwacht ooit rechtsbijstand nodig te hebben kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Een dergelijke verzekering helpt de kosten van een advocaat te dekken. Een letselschadeadvocaat is voor slachtoffers bovendien vrijwel altijd kosteloos. De advocaatkosten worden namelijk verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij als deze de aansprakelijkheid heeft erkend. De meeste advocaten zullen u na een kennismakingsgesprek graag tot uw dienst zijn. Zij wikkelen samen met u de zaak af en zullen een inschatting maken van uw kansen en van eventuele kosten.