Selecteer een pagina

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een advocaat wilt inschakelen. Toch stuitten veel mensen tegen een financieel probleem. Een advocaat is niet goedkoop. Soms zelfs heel duur en mogelijk onbetaalbaar. Uit vrijwel alle onderzoeken blijkt dat advocaten de afgelopen jaar (te) duur zijn geworden. Hierdoor is het voor zowel particulieren als ondernemers bijna niet meer mogelijk om een goede advocaat in te schakelen.

Gelukkig betekent dit niet dat je direct in zak en as moet zitten bij het inschakelen van juridische hulp. Er zijn nog genoeg manieren waarop je kunt besparen op advocaat. En dan zijn er ook nog eens van die geweldige advocatenkantoren die het als hun doel zien om tegen minder hoge kosten te werken en zo een bredere doelgroep juridische hulp aan te bieden. De kosten voor het inschakelen van een advocaat hangt bovendien ook volledig af van de hulp die je nodig hebt. Door de juiste keuzes te maken hoeft een advocaat vandaag de dag helemaal niet duur te zijn.

Levenstestament opstellen: zo bespaar je op de kosten!

Er wordt vaak gedacht dat het opstellen van een levenstestament altijd door een notaris moet worden gedaan. Niets is echter minder waar. Er is nergens beschreven dat een levenstestament aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Dit document stel je enkel op om aan te geven hoe je financiën worden verdeeld na het overlijden. Je mag dit dan ook gerust zelf doen. Dit betekent echter niet dat dit de slimste optie is. Een levenstestament kan – indien niet goed opgesteld – namelijk te onduidelijk zijn, waardoor er mogelijk dingen worden gedaan waar jij niet blij van zou worden.

Om dit te voorkomen is het wel raadzaam om een professional in te schakelen. Dit kan zowel een notaris als een advocaat zijn. De meeste advocaten zien dit gelukkig als een kleine en toch belangrijke klus. Door verschillende advocatenkantoren zorgvuldig met elkaar te vergelijken, kun je eenvoudig besparen op de mogelijke kosten.

Levenstestament opstellen

Offertes opvragen

Het grootste voordeel van de digitalisering van onze samenleving is dat veel informatie gemakkelijk online te vinden is. Bovendien kom je binnen mum van tijd in contact met verschillende advocatenkantoren. Hierdoor is het eenvoudiger dan ooit om diensten met elkaar te vergelijken.

Wil je bijvoorbeeld binnenkort een samenlevingscontract opstellen? En wil je er zeker van zijn dat alles tussen jou en je partner goed geregeld is? Dan is het natuurlijk zaak dat je de juiste advocaat inschakelt. Maar met de komst van een nieuwe woning, voor het eerst samenwonen en mogelijke andere toekomstplannen kan het kostenplaatje nog wel eens schrikken zijn. Gelukkig kun je online de verschillende advocatenkantoren eenvoudig met elkaar vergelijken. Vraag gerust vrijblijvend offertes op, zodat je op je gemakje het juiste kantoor uit kunt zoeken.

Bedenk wel dat niet alleen de prijs van belang is bij het vinden van het juiste advocatenkantoor. Een advocaat schakel je doorgaans in bij moeilijke en/of belangrijke situaties. Dan is het wel belangrijk dat de spreekwoordelijke ‘klik’ aanwezig is en dat je zeker weet dat de advocaat goed naar jouw verhaal luistert en voor je belangen op zal komen. Kijk daarom niet alleen naar de prijs onder de streep, maar ga ook in gesprek en lees recensies van andere cliënten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.