Selecteer een pagina

Sommige dames dromen er al van jongs af aan van en een aantal heren kunnen ook niet wachten tot het zover is. Wanneer je eindelijk die ene persoon ontmoet waarbij je het gevoel hebt dat dit de persoon is waar jij je leven graag mee wilt delen, dan is het tijd voor de volgende stap. Samenwonen en misschien zelfs trouwen, het zijn de mooie dingen in het leven. De mooie dingen in het leven delen, maar ook de verdrietige, maar altijd een maatje hebben waar je zeker van kunt zijn. Tenslotte trouw je omdat je zeker weet dat dit de persoon is waar je de rest van je leven bij wilt blijven toch?

Wat nu als er een kink in de kabel komt? De liefde is van de één over, er is iemand anders in het spel of jullie zijn beide in de loop van de jaren zo veranderd dat alles waarvan jullie vonden dat jullie zo goed bij elkaar paste nu niets meer van over is. Het gevoel van verdriet is overweldigend, tenslotte was dit niet het uitgangspunt waarmee jullie in het huwelijksbootje zijn gestapt. Naast het verdriet wat een groot gedeelte in beslag neemt, moeten er ook praktische zaken opgepakt worden. Iets waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten, maar eenmaal afgehandeld kun jij op je eigen gemak wel met je eigen verdriet dealen.

Een rouwproces, echt waar

Het klinkt misschien heel raar, want bij een rouwproces denken we nu eenmaal sneller aan iemand die is overleden. Ook het beëindigen van een relatie en de daaruit voortvloeiende emoties zijn een rouwproces. Het enige juiste advies in deze is dat jij het op je eigen manier moet verwerken. Als dit inhoudt dat je dagen snotterend onder een deken op de bank wilt liggen, dan moet je dit doen. Sommige mensen keren terug in zichzelf en focussen zich compleet bijvoorbeeld op werk. Dit is makkelijk, je hoeft namelijk even niet over jezelf na te denken. Voor welke optie je ook gaat, blijf voor jezelf zorgen. Weet dat wanneer jij je verstopt in je werk, de klap alsnog gaat komen. En wanneer je dagen onder de dekens gaat liggen snotteren, komt er toch ergens een dag dat je de wereld weer tegemoet moet treden. Voor jezelf zorgen is een belangrijke tip, niemand heeft er iets aan als je nu instort.

Een veelvoorkomende reactie is dat eetlust verdwijnt, logisch je hebt waarschijnlijk het gevoel dat je maag ieder moment op zijn kop kan dragen. Gelukkig kunnen we allemaal wel even zonder al teveel eten, drink in eider geval genoeg en pak je rust. Door denderen is in het begin misschien de beste optie, maar de man met de hamer staat echt om de hoek!

Een rouwproces, echt waar

Alles op een rijtje

Hoe moeilijk dan ook, er moeten ook zaken worden geregeld. Helemaal wanneer er kinderen in het spel zijn dienen er passende afspraken gemaakt te worden en daarnaast de rust erin te houden. In sommige gevallen kunnen jullie er misschien best samen uitkomen, maar beide hebben jullie ook te kampen met je verdriet. Het is daarom echt verstandig, en bij wet ook verplicht wanneer jullie getrouwd zijn, om er iemand van buitenaf bij te betrekken. De afspraken die gemaakt worden omtrent de kinderen, het huis, de financiën moeten op papier komen te staan zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Een professioneel partij zoals Snijders Familierecht heeft dagelijks te maken met dit soort zaken. Zij zijn er niet emotioneel bij betrokken en kunnen dus het juiste advies geven.

Hoe moeilijk het nu ook voelt en hoe lastig het is om al bezig te moeten zijn met de afhandeling, zodra dit klaar is, kun je aan je eigen gevoel en verdriet werken. Neem hier de tijd voor en zorg dat je er nog sterker uitkomt. Er komt een dag dat ook voor jou de zon weer schijnt, misschien niet vandaag misschien niet morgen, maar wel ooit!