Selecteer een pagina

Een scooterongeluk is erg vervelend en brengt in de meeste gevallen helaas diverse nare gevolgen met zich mee. Als eerst is het hopen na een scooterongeluk dat er bij uzelf geen sprake is van blijvende letsel of heftige verwondingen. Nadat een scooterongeluk heeft plaatsgevonden zijn er diverse zaken die moeten gebeuren. Uiteraard moet u de schadevergoeding waar u recht op heeft vergoed krijgen, maar wie vergoed deze schade eigenlijk?

Schadevergoeding letselschade
De schade die ontstaat bij een scooterongeluk wordt in de meeste gevallen vergoed door 1 van de verzekeringen van de betrokken partijen. Als u zelf letselschade opgelopen heeft kunnen de kosten hiervan behoorlijk hoog zijn. U kunt de tegenpartij hierbij aansprakelijk stellen van de letselschade die u opgelopen heeft. De tegenpartij zal in gesprek gaan met zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering en u zult een schadeclaim moeten opmaken. Bij het claimen van uw schade vergoeding komen aardig wat zaken bij kijken.

Verzekeraar van de tegenpartij

Wanneer u niet de schuldige bent van het ongeluk vergoedt de verzekering van de tegenpartij de schade die door de tegenpartij veroorzaakt is, maar als u zelf de veroorzaker bent zal dit verhaal uiteraard iets genuanceerder liggen en is het niet mogelijk de tegenpartij aansprakelijk te stellen en hier een schadevergoeding uit te halen. Het proces dat er bij kijken komt bij het claimen van uw vergoeding, het aangaan van de zaak en hetgeen waar u recht op heeft incasseren komen aardig wat zaken bij kijken. Dit zijn vaak juridische zaken waar niet iedereen per direct verstand van heeft. Het kan daarom best slim zijn om gedurende deze zaak professioneel hulp in te schakelen. Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kost dit u niks. Zo kun je het bedrag waar je recht op hebt ontvangen en kunnen de juridisch professionals u adviseren hoe u het beste kunt handelen. Het ontvangen van uw schadevergoeding kan overigens maanden duren. Het is ook best mogelijk dat u door de opgelopen schade niet meer kunt werken, tijdelijk of permanent. In dit geval zal de vergoeding die u dient te krijgen een stuk hoger liggen. U verliest immers uw salaris, of deze wordt een stuk lager.

Schade aan de scooter

Buiten het letsel die u zelf opgelopen heeft is de kans natuurlijk ook behoorlijk groot dat uw scooter beschadigd is. De schade die de scooter heeft opgelopen kan klein of groot zijn. Het kan zijn dat er onderdelen van de scooter vervangen moeten worden, dat er onderdelen gerepareerd moeten worden, maar in het ergste geval is het ook best mogelijk dat uw scooter total loss verklaard wordt. In dit geval heeft u recht op de dagwaarde van de scooter als schadevergoeding buiten de letselschade. Het is belangrijk dat u om een zo hoog mogelijke schadevergoeding krijgt bewijs te hebben. Mocht u zelf in staat zijn dit te doen, maak dan na het ongeluk foto’s van de situatie. Indien uw tegenstander in de zaak fout zit bij de aanrijding zal hij of zij uw schade moeten vergoeden.

Dit zal zijn of haar verzekering doen. Iemand die geen verzekering heeft dient de kosten zelf te vergoeden, maar loopt ook het risico een boete te krijgen voor het niet hebben van een verzekering. Indien 1 van de 2 partijen een all-risk verzekering heeft zal de zaak een stuk soepeler lopen, maar dit hebben niet veel mensen. Ook bij de schade van uw scooter kan het handig zijn gebruik te maken van professioneel hulp om op deze manier exact te weten op waarvoor schadevergoeding u recht heeft. Ook kunt u er op deze manier alles aan doen de vergoeding waar u recht op heeft ook daadwerkelijk in ontvangst te nemen. De jurist die u gebruikt onderhandelt voor u. Hij of zij zal er het maximale uit proberen te halen en de kans is zeer groot dat u met een jurist dan ook echt een hogere schadevergoeding krijgt. Verzekeringen zijn immers niet altijd makkelijk en juristen weten als geen ander hoe zie hiermee om moeten gaan.