Selecteer een pagina

Het inschakelen van een advocaat klinkt waarschijnlijk makkelijker dan het in werkelijkheid is. Natuurlijk vind je in vrijwel iedere plaats meerdere advocatenkantoren. Een advocatenkantoor utrecht is snel gevonden als je in het midden van ons land woont, maar hoe zorg je ervoor dat de advocaat geheel op jouw wensen aansluit? Waar let je dan op? Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel geven we een aantal tips voor het vinden van een goede advocaat.

Eerste gesprek

Allereerst is het belangrijk om meerdere gesprekken aan te gaan met verschillende advocaten. In de meeste gevallen is het mogelijk om vrijblijvend voor een eerste gesprek langs te komen. In dit geval ga je oriënterend te werk. Wat zijn jouw verwachtingen? Wat hoop je te bereiken? En in hoeverre kan de advocaat jou hierbij helpen?

Een goede advocaat zal jou direct vertellen wat zijn plan van aanpak zou zijn. Daarnaast geven de meeste advocaten uitleg over de mogelijke slagingskans bij dergelijke klussen. Zij weten precies of jouw verwachtingen realistisch zijn en of het inderdaad rendabel is om een bepaalde zaak aan te vechten. Schroom je ook zeker niet om naar de mogelijke slagingskans te informeren. Zo krijg je een reëel beeld van de verschillende mogelijkheden en kom je niet voor onnodige teleurstellingen te staan. Bovendien geeft het je een goed beeld van de expertise van de advocaat.

Eerste gesprek

Wat zijn de verwachte kosten?

Laten we eerlijk zijn, een advocaat kost natuurlijk geld. In de meeste gevallen verdien je dit geld vanzelf terug als je jouw doel bereikt, maar je moet er ook rekening mee houden dat dit lang kan duren en niet altijd tot het gewenste resultaat leidt. Bespreek daarom zorgvuldig met de (verschillende) advocaten wat de verwachte kosten zullen zijn. Wanneer je geniet van een rechtsbijstandverzekering kunnen deze kosten meestal (grotendeels) vergoed worden. De advocaat kan dit tevens voor jou uitzoeken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Op basis van de verschillende offertes kan je vervolgens een keuze maken. Laat je beslissing echter niet enkel afhangen van het kostenplaatje, maar houd ook rekening met de expertise en achtergrond van de advocaat in kwestie.

Wat zijn de verwachte kosten

Contact onderhouden

Contact onderhouden is van cruciaal belang voor zowel de advocaat als de cliënt. Zonder communicatie heeft geen enkele zaak kans van slagen. Daarom is het belangrijk om meer over de communicatievormen van de advocatenkantoor te weten te komen. Hoe zullen ze contact leggen? Hoe vaak zal dit gebeuren? Word je continu op de hoogte gehouden van ontwikkelingen omtrent de zaak? En is het mogelijk om op regelmatige basis af te spreken?

Bij bevlogen advocatenkantoren, zoals bijvoorbeeld tomlow-advocaten.nl, zien we dat communicatie met de cliënt altijd op de eerste plaats staat. Hiermee kun je het kaf van het koren onderscheiden en ontdekken welke advocaten met een hart voor de zaak werken en welke juist enkel gericht zijn op het financiële aspect. Schroom je dan ook niet om meerdere vragen over de communicatiemiddelen te stellen. Een goede advocaat kan jou direct geruststellen.