Selecteer een pagina

Het is de droom van bijna iedereen die rechten studeert, een advocatenkantoor openen. Hier komt veel bij kijken. Zo moet je weten hoe je een bedrijf moet runnen en hoe je jouw klanten en personeel tevreden houdt. Naast deze zakelijke kant, komen er ook praktische dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan jouw kantoorpand. Hoe kies je die? Hoe richt je hem in? Hoe creëer je een prettige werksfeer? Deze blog gaat jou daar wat inzichten in geven! 

Kantoorpand

Het kantoorpand die jij aanschaft kan een groot aandeel leveren aan het success van jouw advocatenkantoor. Wil je bijvoorbeeld een groot, internationaal kantoor worden, dan is het slim om in een grote stad in Nederland een kantoor te huren/kopen. Denk bijvoorbeeld aan de Zuidas in Amsterdam. Dit vergt wel een grote investering, maar je zit dan wel gelijk in het epicentrum van de advocatuur. Wil je juist meer een lokale advocatenkantoor oprichten, dan kun je eigenlijk overal je kantoor wel kwijt. Zelfs gewoon aan huis! Denk dus goed na over hoe jij jouw toekomst ziet!

Kantoorpand

Kantoorinrichting

Bij een advocatenkantoor maken jij en je werknemers veel uren en spenderen ze dus veel tijd op het kantoor. De inrichting van het kantoor speelt dan ook een grote rol in het succes van jouw bedrijf. Als advocatenkantoor is het bijvoorbeeld essentieel om een nette en professionele indruk te maken op partners en klanten die jouw kantoor binnenwandelen. Zorg er dus voor dat jouw kantoor er goed georganiseerd uitziet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote archiefkasten of stellingen. Georganiseerd betekent ook niet gelijk saai. Zo kun je bijvoorbeeld lockers plaatsen waar je belangrijke spullen in kunt opbergen of personeel hun spullen in kwijt kunnen. Lockers zijn in vele kleuren, maten en soorten te verkrijgen. Heb je nou een sportruimte op jouw kantoor, dan zijn lockers ook nog eens goed te plaatsen in de kleedkamers! Lockers kunnen net even die retro look geven die jouw kantoor er stylish maar georganiseerd uit kunt laten zien!

Prettige werksfeer

Een fijne werksfeer is erg belangrijk op de werkvloer! Dit kun je niet alleen bereiken met jouw managementstijl en met de mensen die je aanneemt, maar dit kun je ook realiseren door middel van de inrichting van het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan sportruimtes, een ontspanningsruimte, een game room en meer. Ook de meubels die je gebruikt kunnen van groot belang zijn. Een bij elkaar geraapt zooitje aan meubels geeft een chaotische sfeer waardoor de werknemers misschien niet zo effectief kunnen werken. Wanneer je nette meubels neerzet die samen een mooi geheel vormen, krijg je een rustige en fijne uitstraling. Een mooi, professioneel kantoor straalt veel uit over het bedrijf naar klanten en partners!