Selecteer een pagina

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om over financiële ruimte te beschikken. Je hebt geld nodig om te investeren, inkopen te doen en om je bedrijf verder uit te breiden. In sommige situaties wil het nog wel eens schorten aan genoeg financiële middelen. Je hebt toch minder winst behaald dan je dacht of je bent juist pas begonnen. Ook als starter kan het lastig zijn om genoeg te investeren in je bedrijf, iets wat wel nodig is om groei te bevorderen. In dat geval kan een zakelijk krediet de uitkomst bieden. Bij krediet denken veel ondernemers gelijk aan het negatieve, maar wist je dat het ook heel veel voordelen kan hebben en juist de groei van het bedrijf kan beïnvloeden? Na het lezen van veel positieve ervaringen bij het Nederlandse Krediet Collectief, zijn we toch wel enorm nieuwsgierig geworden. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen meer te weten over de voor- en nadelen van het afsluiten van zakelijk krediet.

De voordelen van zakelijk krediet

Een zakelijke lening is heel anders dan een particuliere lening. Je geniet van veel meer voordelen en gunstige tarieven. Hierdoor kan het zelfs heel voordelig zijn om extra financiële ruimte binnen het bedrijf beschikbaar te stellen. Wij hebben de voordelen van de zakelijke lening voor jou op een rijtje gezet:

  • Je betaalt slechts een heel klein rentepercentage, dit is bijna niet te vergelijken met de traditionele lening en haal je er (als het goed is) gemakkelijk uit met je groeiende bedrijf.
  • Het is niet verplicht om het zakelijke krediet binnen een bepaalde periode af te lossen. Hierdoor zit je niet vast aan een verplicht maandelijks bedrag.
  • Je komt bijna altijd in aanmerking voor een zakelijk krediet bij Auxifina, mits je uiteraard een eigen bedrijf op je naam hebt. Er zijn maar heel weinig zekerheiden waar je aan moet voldoen, waardoor ook starters een goede kans maken op een zakelijke lening.
    auxifina
  • Een zakelijke lening is vaak zo geregeld, hierdoor heb je snel toegang tot het geld en kan je je bedrijf binnen no-time uitbreiden.

Een zakelijk krediet is ideaal als je op dit moment een grote investering moet doen, die op een later tijdstip enorm veel winst voor je bedrijf zal opleveren. Zo voel je het niet in je portemonnee en is het geld altijd beschikbaar als je het nodig hebt. Bovendien los je het zakelijk krediet zo weer af als je de winst binnen hebt.

Nadelen van zakelijk krediet

Over het algemeen kunnen we het zakelijk krediet alleen maar aanraden, maar natuurlijk zijn er ook altijd nadelen. Deze kunnen we dan ook zeker niet ongenoemd laten:

  • Het vervelende van krediet is dat veel ondernemers het als geld gaan beschouwen. Ze zien het niet meer als lening, maar als iets extra’s. Hierdoor is de kans groot dat je onverstandig te werk gaat en daardoor in de toekomst de schulden oplopen.
  • Ondanks het lage rentepercentage, geldt ook bij een zakelijke lening: ‘geld lenen, kost geld.’ Gebruik een zakelijke lening dan ook enkel als je zeker weet dat dit een positieve invloed gaat hebben op het doen en laten van het bedrijf. Het is geen oplossing om uit de schulden te komen!