Selecteer een pagina

Als je voor het eerst een advocatenkantoor binnenstapt, snappen we heel goed dat je overweldigd raakt door enorme stressgevoelens. Je bent hier immers meestal niet voor een leuke reden en het is best wel intimiderend om langs al die advocaten te lopen. Daarnaast kijk je enorm op tegen een belangrijk gesprek, een gesprek die invloed heeft op de voortgang van jouw zaak. Herken je deze gevoelens en weet je niet hoe je dit gevoel kunt bedwingen of uitschakelen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Steeds meer advocatenkantoren maken gebruik van aromatherapie voor een betere omgang met de cliënt. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar is heel gemakkelijk te verklaren!

Etherische oliën: de ideale manier om stress te verminderen

Advocaten weten maar al te goed hoe stressvol een consult met hun kan zijn. Ze leren dan ook allemaal psychologische technieken om jou op je gemak te stellen. Het nadeel hiervan is dat het simpelweg niet bij iedereen werkt en niet elke advocaat genoeg op zijn gemak is om dit toe te passen. Het gebruik van een olie diffuser vol etherische oliën is het antwoord op al je vragen! Etherische oliën behoren tot de meest natuurlijke producten op aarde. Het is een geconcentreerde geur die heel veel invloed uitoefent op de geestelijke- en lichamelijke gezondheid. Het grootste voordeel van etherische oliën is dat deze enorm veel stress gerelateerde klachten kunnen verminderen. Ze dienen dan ook als een soort aromatherapie te worden gebruikt. Je ziet ze dan ook steeds vaker bij doktoren, psychologen, meditatiesessies en spa’s staan. Ze geven de mensen in de ruimte een boost van genot en een voldaan gevoel.

aroma diffuser

Zitten we daar wel op te wachten?

Dat is misschien wel de meest voor de hand liggende vraag. Een vraag waar we tevens niet lichtjes over moeten denken. Het is inderdaad waar dat er mensen zijn die nu al denken dat dit niets voor hun is. Je komt naar een advocatenkantoor voor een consult, niet om het gevoel te hebben dat je een spa-behandeling ondergaat. Maar vraag jezelf nu eens af of het echt kwaad kan? Wat als het echt een positieve invloed kan hebben op de omgang met de cliënt? Wat als jij je echt een stuk beter op je gemak voelt en daardoor beter weet te verwoorden wat je wilt? Het komt geregeld voor dat mensen door de stress niet meer weten wat ze eigenlijk wilden zeggen en daardoor akkoord gaan met dingen waar ze het achteraf niet mee eens waren.

Natuurlijk kan je als advocaat nog veel meer doen om je cliënt op zijn gemak te stellen. Denk aan het inschenken van een kopje thee/koffie of limonade en het opzetten van een zacht achtergrondmuziekje. Uit onderzoek blijkt dat de werkefficiëntie verhoogt naarmate de werknemer zich op zijn gemak voelt op de werkplek. Bovendien zal hierdoor ook het contact met de cliënt soepeler verlopen. Het hanteren van soepele regels en het gebruik van etherische oliën is dan ook een win-win situatie voor iedereen te noemen. Een innovatief product op de markt, wat heel veel verschil gaat maken in het wereldje van de advocatuur.