Selecteer een pagina

Een inspirerende kantooromgeving is van essentieel belang om de creativiteit en de productiviteit op kantoor te verhogen. Bovendien breng je op kantoor heel wat uren door en ontvang je hier tevens cliënten. Dan is het wel zo prettig als de sfeer naar wens is. Je legt alvast de juiste basis door een goede kleur voor aan de muren te kiezen en oude meubels een nieuw likje verf te geven. Maar hoe creëer je de juiste sfeer?

Je staat er misschien niet direct bij stil hoe belangrijk het interieur van je kantoor is bij het ontvangen van cliënten. Toch kan dit direct van invloed zijn op de eerste indruk die zij van jouw bedrijf en jou als advocaat zullen hebben. Gelukkig hoeft het aanpakken van een kantoorruimte helemaal niet zoveel tijd of geld in beslag te nemen. Een likje verf is vaak al voldoende om het juiste resultaat te behalen. Maar waar moet je precies op letten als je verf voor jouw advocatenkantoor kiest? In dit artikel geven we een aantal praktische tips en de nodige inspiratie.

Zelf meubels opknappen met verf

Er zijn verschillende manieren om meer sfeer te creëren. Geef het kantoor bijvoorbeeld een persoonlijke touch door zelf oude meubels op te knappen. Hierdoor kun je ook nog eens op de extra kosten besparen. Bovendien kun je houten meubels eenvoudig een nieuwe uitstraling geven door het gebruik van Sigma s2u Nova Primer. Even opschuren, in de grondverf zetten en voilà: prachtige nieuwe meubels die jouw kantoor direct een sfeervolle en persoonlijke uitstraling geven!

De juiste muurverf kiezen

De sfeer op jouw advocatenkantoor valt en staat met het kiezen van de juiste muurverf. Zorg er allereerst voor dat je voor een kwalitatieve verf kiest. Zo weet je niet alleen zeker dat de verf beter zal hechten, maar ook nog dat het resultaat veel beter naar wens zal zijn. Maak tevens altijd gebruik van een primer. Zo bespaar je niet alleen veel materiaalkosten, omdat je minder verf nodig hebt voor een betere dekking, maar zal de verf ook nog eens veel langer mooi blijven. De juiste muurverf kiezen

Voor welke kleur kies je?

Als je je eigen woning stylet, zal je waarschijnlijk vooraf al een goed idee hebben van de kleur die je wilt gebruiken. Dit is niet alleen smaakgevoelig, maar behoort natuurlijk ook nog eens perfect te passen bij je huidige interieurstijl. Op kantoor zal je ook met een aantal andere zaken rekening moeten houden. Kleuren kunnen namelijk niet alleen de sfeer op kantoor beïnvloeden, maar ook van invloed zijn op jouw relatie met de cliënt.

Als je veel rust en concentratie verlangt zijn enorme knalkleuren waarschijnlijk een minder goed idee. Deze leiden de aandacht af van een goed gesprek en kunnen ook het concentratievermogen van jouw klanten beïnvloeden. Bovendien kun je ook de uitstraling van je kantoor veranderen door voor de juiste kleuren te kiezen. Is er bijvoorbeeld weinig natuurlijk lichtval op kantoor aanwezig? Dan doen vooral witte tinten het heel goed om de werkomgeving zo licht mogelijk te houden.

Ook je beroep speelt natuurlijk een belangrijke rol. Iemand die graag creatief bezig is, zoals een ontwerper of webdesigner, zal meer baat hebben bij vrolijke tinten om zo de creativiteit te verhogen. Als je echter een serieus beroep uitoefent, zoals een advocaat of accountant, dan kan je beter voor iets meer serieuze kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan groen, blauw of grijstinten. Deze zijn enorm rustgeven en geven vertrouwen.

Effen kleuren

Kies je liever voor effen kleuren? Probeer dan wel te voorkomen dat het geheel niet te steriel of saai oogt. Dit doe je door te spelen met accessoires of kunstwerken. Je zou er ook voor kunnen kiezen om één accentmuur in een opvallende kleur te schilderen en de rest van de muren neutraal te houden. Zo creëer je direct meer sfeer en voorkom je dat de kleur te overheersend wordt.