Wilt u uw ontslag aanvechten?
Bent u ontslagen en wilt u uw ontslag aanvechten? Als u ontslagen wordt is het verstandig om uw ontslag aan te vechten. Als u uw ontslag niet aanvecht, dan bent u het juridisch gezien eens met uw ontslag en bent u verwijtbaar werkloos. Dit betekent dat u geen recht heeft op een uitkering na ontslag (WW-uitkering). Om deze reden is het belangrijk dat u uw ontslag aanvecht.
Hoe moet u ontslag aanvechten?
Een ontslag aanvechten kan op veel verschillende manieren. Als eerste moet u een aangetekende brief opsturen naar uw werkgever. Hierin moet u vermelden dat u het niet eens bent met het ontslag en dat u nog steeds beschikbaar bent om te werken. De tweede stap om uw ontslag aan te vechten is afhankelijk van hoe uw werkgever u wilt ontslaan. Onderstaande mogelijkheden zijn mogelijk:
- Als u zelf bereid bent om weg te gaan en het ontslag gaat in goed overleg met uw werkgever, dan is er in principe geen sprake van ontslag aanvechten. Maak tijdens de afspraken met de werkgever een vaststellingsovereenkomst waarin de afspraken staan bij het beëindigen van uw arbeidsovereenkomst. Laat weten in de vaststellingsovereenkomst dat u het niet eens bent met uw ontslag en dat u ontslag aanvecht.
- De werkgever kan uw ontslag indienen bij het UWV. De UWV stuurt u een oproep waarmee u uw ontslag kunt aanvechten. Wij raden u aan om dit te doen.
- De werkgever kan u ook ontslaan bij de kantonrechter. Dit kan de werkgever doen als hij vindt dat de relatie verstoord is of als u tijdens ziekte of zwangerschap ontslagen bent. Bij de kantonrechter kunt u uw ontslag aanvechten via een schriftelijk verzoek.
Weet u niet welke advocaat het beste past bij uw zaak?
Vul het formulier in via onderstaande knop. Door uw gegevens en uw juridisch probleem achter te laten koppelen wij uw zaak met maximaal 4 advocaten die passen bij uw zaak. Dit is gratis en geheel vrijblijvend!