Selecteer een pagina

Soms moet je voor je werk bepaalde examens doen omdat je die kennis moet hebben. Dit kan zijn omdat je werkgever dat zelf wilt, maar het kan ook zijn dat de wet je dit verplicht. Soms is het een eenmalig examen of het kan zijn dat je deze jaarlijks of eens in de bepaalde tijd moet overdoen. Bekijk hier waar je het Wft Basis examen kunt afleggen.

Wat is WFT?

WFT is de afkorting van wet op het financieel toezicht. Dit heeft te maken met het toezicht op bijvoorbeeld banken en verzekeraars met hun systeem. De overheid zorgt ervoor dat dit gecontroleerd wordt zodat er geen fraude kan plaatsvinden. Je vertrouwt je geld als burger bij die instellingen dus wil de overheid zeker weten dat dit vertrouwen ook gegrond is.

Je kunt dus een opleiding in WFT doen kun je aan de slag als adviseur. De overheid houdt alles in de gaten dus dat hoef je niet te doen. Wil je als adviseur werken dan moet je wel een aantal certificaten halen. Je behaalt eerst de WFT basis opleiding en daarna moet je een aantal modules halen. Met het basis examen kun je geen adviseur worden.

Welke opleidingen zijn er?

Je kunt zelf kiezen wat voor opleidingspakket je wil. Er zijn verschillende die ook allemaal een andere prijs hebben. Het verschil ligt hem echt in de hoeveelheid ondersteuning je krijgt en hoeveel je zelf doet. Als je de zelfstudie optie kiest dan is het goedkoper dan als je een les gaat volgen. Ook heb je de keus om een examentraining te doen voor het examen.

De opleidingen zijn allemaal online. Je hebt er dus geen reistijd of kosten voor en kunt het allemaal vanuit huis volgen. Makkelijk toch? Je kunt zelf bepalen hoeveel uur je erin steekt. Wel wordt er een advies gegeven van hoe lang je het best aan zelfstudie kan doen om het te halen.

Waar kan ik dit examen doen?

Je moet kijken naar bedrijven die deze examens afleggen en bevoegd zijn om jou een certificaat te geven. Deze kun je namelijk niet zomaar krijgen. Hoffelijk is een bedrijf dat deze examens onder andere aflegt. Hier zou jij je dus kunnen aanmelden voor de opleiding WFT. Je kunt op de website kijken wat zij allemaal bieden voor het examen en wat de bedragen daarvoor zijn.

Ze geven ook andere opleidingen dus misschien dat je je toch bedenkt en liever iets anders gaat doen. Natuurlijk afhankelijk van of je het vrijwillig doet of dat je het moet doen van je werkgever. Misschien dat je een eigen bedrijf hebt en een interessante opleiding ziet voor de medewerkers. Benieuwd naar andere opleidingen van Hoffelijk? Bekijk deze website.